Hlavní obsah

P. B. Ch. opustil kapelu Wanastowi Vjecy, ta ale nekončí

Právo, Jaroslav Špulák

Jednu z nejpopulárnějších českých skupiny Wanastowi Vjecy opustil baskytarista a spolutvůrce repertoáru P. B. Ch., vlastním jménem Petr Břetislav Chovanec. Kapela o tom informovala v prohlášení, které umístila na svých internetových stránkách. Skupina přesto nekončí.

Článek

„P.B.CH. se rozhodl své působení ve Wanastowkách ukončit. V budoucnu se chce více zaměřit na své hudební projekty, jako je tvorba filmové hudby,“ píše se v prohlášení.

Kytarista a zpěvák Robert Kodym Právu řekl: „Skupina Wanastowi Vjecy v žádném případě nekončí. V brzké budoucnosti zveřejníme všechny informace o tom, co krásného kapelu dál čeká.“

Marcel Vyšín, umělecký ředitel společnosti Universal Music, která alba skupiny vydává, pro Právo dodal: „Určitě to neznamená konec skupiny Wanastowi Vjecy. Robert Kodym má ambice pokračovat dále, a to nejenom koncertně. Není ale zatím dané, kdy se tak stane.“

Skupinu Wanastowi Vjecy tvoříli dosud dva lidé. P. B. Ch. a Robert Kodym. Vznikla před dvaadvaceti lety jako studiová punková kapela. V devadesátých letech ji ale proslavilo několik hitů a ona se vydala na pódia.

Její alba Tak mi to teda nandey z roku 1991 a Lži, sex & prachy z roku 1993 vévodila českým hitparádám a formaci se dostalo velké pozornosti i přesto, že její dva ústřední členové souběžně účinkovali v jiné slavné české skupině Lucie. Později vydaly Wanastowi Vjecy nahrávky Divnoalbum, Andělé, 333 stříbrnejch stříkaček, Hračky a v roce 2006 Torpédo. Po turné v roce 1998 se skupina na devět let odmlčela.

Své dosud poslední turné absolvovala po delší pauze před dvěma lety. V tom roce také vyšlo její best of album, kterého se prodalo více než třicet tisíc kusů a kapela za ně získala platinovou desku.

Reklama

Výběr článků

Načítám