Hlavní obsah

Ozzy Osbourne měl vážnou nehodu

Novinky, Jaroslav Špulák, Právo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rockový zpěvák Ozzy Osbourne utrpěl v pondělí večer těžká zranění při automobilové nehodě, která se stala na jeho panství v Buckinghamshire ve Velké Británii. Stalo se údajně při řízení terénního vozidla. Jelikož některé zdroje hovoří o nehodě na kole, lze se domnívat, že rocker řídil motorovou čtyřkolku.

Foto: Václav Roháč

První máj v Rusicích.

Článek

Osbourne podstoupil akutní operační zákrok a podle lékařů není v ohrožení života. Jeho osobní reklamní poradkyně Cindy Guagentiová v písemném prohlášení sdělila: "Ozzy má zlomenou klíční kost, šest žeber a krční obratel."

Vzal si volno a boural

"Cílem chirurgického zákroku bylo srovnat klíční kost, která podle lékařů tlačí na hlavní tepnu a přerušuje přívod krve do paže," upřesnila dále. Chirurgové podle ní museli rovněž zastavit krvácení do plic.

Hudebník, který minulý týden oslavil pětapadesáté narozeniny, měl nehodu v den, kdy si vzal volno a odpočíval po několika propagačních akcích v Anglii ke svému aktuálnímu singlu Changes, duetu s talentovanou dcerou Kelly. Zraněný byl převezen do nemocnice ve Wexham Parku a operován.

Není dosud známo, jaký vliv bude mít zpěvákovo zranění na vysílání seriálu televizní stanice MTV Život Osbournových, který divákům zprostředkovává běžný denní život Ozzyho rodinky. Mluvčí MTV prohlásil, že počkají, jak se bude vokalistův zdravotní stav vyvíjet.

Bude koncert znovu odložen?

Teprve na konci týdne se pak ukáže, jestli u nás Osbourne 11. února koncertně vystoupí, jak je naplánováno. Šéf pořádající agentury Interkoncerts Robert Porkert Právu řekl: "Od pondělní noci jsme v jednání s Osbournovým manažerem. Včera jsme zatím pozastavili prodej vstupenek. Čekáme na lékařskou zprávu, ze které bude patrné, za jak dlouho se Ozzy dostane do patřičné kondice. Osobně si ale nemyslím, že by za dva měsíce při všech těch zraněních skotačil na pódiu."

Osbourne měl v Česku vystoupit už dvakrát. První koncert, který se měl uskutečnit v Plzni 27. září, byl přeložen na 27. listopad do pražské T-Mobile Areny. Posléze byl ale zrušen i druhý termín, jelikož se zpěvák léčil z nervového třasu, kterým trpěl mnoho let. Medikamenty, které mu byly během léčby podávány, měly neblahý vliv na hlasivky a on se proto rozhodl evropské turné neabsolvovat.

"Pokud nebude Osbourne v pořádku, jeho koncert zrušíme a počkáme na nabídku, která by měla přijít v rámci jeho nejbližšího evropského turné v budoucnu," dodal Porkert.

Ozzy Osbourne začínal jako zpěvák kultovní hardrockové skupiny Black Sabbath. Na konci sedmdesátých let se osamostatnil a nahrával sólová alba, která jsou dodnes velmi úspěšná a vynesla zpěvákovi post jednoho z nejsledovanějších rockových muzikantů současnosti.

Osudy jeho rodiny očima všech členů mapuje také nová biografie Osbournových Ordinary People (Obyčejní lidé).

Reklama

Výběr článků

Načítám