Hlavní obsah

Oscarová akademie očistila svého šéfa od nařčení z obtěžování

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obvinění ze sexuálního obtěžování namířené proti prezidentovi oscarové akademie neuspěla. John Bailey zůstává ve funkci.

Foto: Profimedia.cz

John Bailey

Článek

Zvláštní komise vydala svůj verdikt v noci na středu, kdy oznámila, že není třeba podnikat žádné kroky a Bailey zůstává prezidentem akademie. Následně to podpořil i sbor guvernérů akademie.

Bailey byl zvolen do jejího čela 8. srpna 2017. V březnu 2018 přišla jedna stížnost na jeho chování, která se týkala velmi staré záležitosti, nikoli tři, jak dříve informovaly některé servery.

Akademie nezveřejnila přesné znění stížnosti ani jméno autora nebo autorů. Záležitost řešila neveřejně komise v čele s castingovým režisérem Davidem Rubinem.

John Bailey prohlásil, že zprávy jsou falešné a mají sloužit jen k pošpinění jeho 50leté kariéry. Zároveň si najal advokáta Davida Schindlera.

„Šlo jen o jedinou stížnost s obviněním, které pochází z doby před více než deseti lety. Tvrdí, že jsem se pokoušel nevhodně dotknout ženy, když jsme jeli v dodávce na plac. To se nestalo,” uvedl Bailey.

Reklama

Výběr článků

Načítám