Hlavní obsah

Opřete se o své blízké, vzkazuje kapela Teepee ve videoklipu ke skladbě Hazel Trees

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zármutek spojený s umíráním blízké osoby byl inspirací videoklipu dreampopové české dvojice Teepee ke skladbě Hazel Trees. Miroslav Patočka a Tereza Lavičková ho natáčeli s Davidem Brodou na útesech Seven Sisters v jižní Anglii a několika lokacích v Česku. Vytvořili v něm postapokalyptický svět, ve kterém zůstali sami. Na Novinkách.cz má klip premiéru.

Klip k písni Hazel Trees od kapely TeepeeVideo: archív kapely

 
Článek

Skladba pochází z nového alba Where the Ocean Breaks a její vizuální zpracování je prvotinou pro fotografa Davida Brodu i Terezu Lavičkovou, která se chopila scénáře a režie. Píseň je inspirována tím, co Lavičková prožila, když umírala její babička.

„Je o smíření se se smrtí, ale zároveň o bolesti, kterou vyvolává úmrtí někoho blízkého. Tímto videoklipem jsem chtěla vytvořit jakýsi postapokalyptický svět, kde jsme zůstali úplně sami. Chtěla jsem ilustrovat zoufalství a absurdnost nesmrtelnosti, protože zůstat na světě sám je to nejsmutnější. Paradoxně vítězí ten, kdo odejde první,“ říká Lavičková.

„V těchto těžkých časech bychom klipem chtěli zdůraznit právě roli blízkých vztahů a možnost se opřít jeden o druhého,“ dodává Patočka.

Ve videoklipu vedle ústřední dvojice muzikantů účinkuje tanečnice Julie Sladká. Těsně před vypuknutím koronavirových opatření stihli Teepee absolvovat evropské turné s britskými Seafret. Přišli ovšem o několik plánovaných jarních koncertů a showcasových vystoupení. Jejich druhé album Where the Ocean Breaks vyšlo 31. ledna 2020 u berlínského labelu Springstoff.

Reklama

Výběr článků

Načítám