Hlavní obsah

Opět se hledá český bestseller

Právo, cg

Cílem každoročního vyhlašování cen Český bestseller je poukázat na nejprodávanější česká i překladová literární díla na našem trhu a upozornit na talentované autory i úspěšné nakladatele.

Foto: archív Haliny Pawlowské

Halina Pawlowská je mezi nominovanými.

Článek

„Čtenáři jsou těmi nejdůležitějšími kritiky, proto právě ocenění Český bestseller patří mezi autory a nakladateli k těm nejváženějším,“ říká Šárka Besedová, jednatelka společnosti Knihcentrum.cz, která akci pořádá.

„Hlasování je jednoduché. Stačí na webových stránkách www.ceskybestseller.cz v sekci Cena čtenářů kliknutím označit vždy jeden titul z každé kategorie. Hlasování se odešle zadáním e-mailové adresy. Každý padesátý hlasující navíc získává poukaz v hodnotě 300 Kč na nákup v e-shopu Knihcentrum.cz,“ dodává Besedová. Konečný termín pro odeslání hlasu je 30. duben.

Slavnostní vyhlášení proběhne na lodi Európé, která vyplouvá 9. května z pražského přístaviště Na Františku v 19 hodin. Ceny se budou letos udílet v jedenácti kategoriích a svého vítěze si zvolí i samotní čtenáři. O titul Český bestseller se utkají i audioknihy.

Čtenáři mohou vyjádřit své sympatie v kategoriích Cestopisy a reportáže, Zdravý životní styl, Překladová literatura pro dospělé, Překladová literatura pro děti a mládež, Biografie, Kuchařky, Česká literatura pro děti a mládež a Odborná a populárně naučná literatura. Hlavní ocenění v podobě sošky z dílny akademického sochaře Olbrama Zoubka obdrží nejprodávanější titul v kategorii Česká beletrie pro dospělé.

Mezi nominovanými autory je řada známých jmen, například fotbalista Tomáš Řepka, odborník na etiketu Ladislav Špaček, hvězda YouTubu Karel Kovář alias Kovy či spisovatelka a moderátorka Halina Pawlowská.

Reklama

Výběr článků

Načítám