Hlavní obsah

Operní pěvkyně Kateřina Kněžíková bude hostovat na festivalu Glyndebourne

Právo, ŠH

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká operní pěvkyně Kateřina Kněžíková bude hostovat na operním festivalu Glyndebourne. Naši zemi bude reprezentovat rolí Káti Kabanové ve stejnojmenné opeře Leoše Janáčka.

Foto: Petr Horník, Právo

Kateřina Kněžíková

Článek

„Je pro mě velkou ctí vystoupit na tak uznávaném festivalu a k tomu v tak nádherné opeře. Jsem nesmírně šťastná a vnímám to jako svůj další profesní krok. Na tuto roli jsem se připravovala více než rok a poslední tři měsíce byl pro mě part Káti Kabanové každodenním chlebem. Je to nesmírně náročná role nejen pěvecky, ale také herecky. Nemohu se dočkat celého zkušebního procesu a upřímně tomu stále nemohu uvěřit,“ sděluje své dojmy Kněžíková.

Jedna z našich nejobsazovanějších operních pěvkyň byla na festival vybrána na základě konkurzu, který se uskutečnil před dvěma lety a na který byla pozvána díky doporučení dirigenta Jakuba Hrůši.

„Předzpívání se konalo před dvěma roky v Berlíně, vyrozumění o úspěšně vykonaném konkurzu jsem dostala během pár týdnů,“ říká Kněžíková. „V této době vnímám možnost vycestovat, zkoušet a hrát před diváky jako velké požehnání.“

Festival se bude konat od května do srpna a je nejen pro Velkou Británii velkou událostí. Glyndebourne leží v srdci Sussexu. Z Čechů se ho podařilo pracovně navštívit dirigentům Jiřímu Bělohlávkovi a Jakubu Hrůšovi. Z pěvkyň se to povedlo Gabriele Beňačkové, Soně Červené, Michaele Zajmi či Magdaleně Kožené.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám