Hlavní obsah

Ondřej Pivec se podílel i na nové desce Gregoryho Portera

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký zpěvák a držitel Grammy Gregory Porter vydal v pátek album All Rise. Singlem byla skladba Revival, která mimo jiné vzdává čest Freddiemu Grayovi, jenž se stal obětí policejního násilí na Afroameričanech. Produkce alba se ujal Troy Miller, který spolupracoval například s Amy Winehouseovou. Na desce se opět podílel i český hudebník Ondřej Pivec.

Foto: Ondřej Pivec

Ondřej Pivec je stálým kolegou Gregoryho Portera.

Článek

All Rise následuje úspěšnou desku Take Me to the Alley, za kterou získal Porter a celá jeho kapela Grammy v kategorii nejlepšího vokálního jazzového alba. Fantastické především pro české fanoušky je, že se na obou albech významně podílel český hudebník, skladatel, producent a držitel Grammy Ondřej Pivec.

Spolupráce Pivce s Porterem trvá od roku 2013, kdy spolu hráli poprvé v Praze na galavečeru festivalu Struny podzimu. Pivec je stálým členem Porterovy kapely už několik let a je již téměř nemyslitelné si představit Porterův koncert bez Hammondových varhan, což je doména Pivcova hraní.

„Práce na nové desce pro Gregoryho byla naprosto úžasná. Natáčeli jsme v Paříži, protože tam prý zažívá největší inspiraci. Hammondky ale nejsou zase tak dostupný nástroj a ty první, které jsme měli ve studiu bohužel nebyly zcela stoprocentní. Doprava druhého kusu zabrala část nahrávacího dne, ale i tak bylo natáčení moc fajn. Desku produkoval Troy Miller, což je bývalý bubeník Amy Winehouseové a také super týpek. Z alba mám opravdu velkou radost. Varhany tam mají více prostoru než na albu předchozím. V jedné písni dokonce zpívám i vokály, od čehož jsem už dávno upustil a zpívat jsem nechtěl. Ale nakonec jsem byl kapelou ukecán,“ vzpomíná na natáčení alba Ondřej Pivec.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám