Hlavní obsah

Odstíny mezi láskou a nenávistí

Právo, cg

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi láskou a nenávistí je tisíc odstínů, zapsala si Tereza, v Praze rozená hrdinka románu Tak daleko, tak blízko (Motto, 248 stran, 269 Kč) Barbory a Michaely Zindelových, když vzpomínala na výhrůžku svého španělského manžela Lea. Řekl jí: „Stejně silně, jak tě miluji, tě budu nenávidět, pokud mě zklameš!“

Foto: Motto

Obal knihy

Článek

Obě autorky, dcera s matkou, se rozhodly napsat příběh, jehož autenticita není dána jen literárním zpracováním. Zdařile je v něm vykresleno léčení „bezstarostně ulítlé“ dívky a poté mladé ženy toužící se emancipovat cestami po Evropě, mířícími nakonec do Španělska. Její několikeré vztahy vyvrcholily radostným manželstvím s barcelonským Leem.

Tak daleko, tak blízko je románem o vztahu dcery a matky, ale zároveň příběhem lásky a zrady, způsobené podvodným jednáním Terezina partnera i jeho nejbližších. Zpočátku volnější tempo vyprávění se mění ve vodopád proměn, které nedovolí odtrhnout se od dalších stránek.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám