Hlavní obsah

Ocenění producentů pro Gravitaci a 12 let v řetězech

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Gravitace a 12 let v řetězech, dva snímky, které se prosadily v nominacích na Oscara, mají na kontě další z menších cen. Sdružení producentů jim v neděli udělilo své nejvyšší ocenění (Darryl F. Zanuck Award) za vynikající produkci.

Foto: Warner Bros.

Sandra Bullocková ve filmu Gravitace

Článek

Filmy Gravitace i 12 let v řetězech už byly nominovány na Oscara za nejlepší snímek roku a Gravitace navíc překvapila nezvyklým počtem nominací (sesbírala jich celkem deset).

Z animovaných filmů producenti ocenili Ledové království, z televizní produkce pak  Breaking Bad (drama), Modern Family v kategorii komedie a Liberace! v kategorii televizních celovečerních filmů.

Z dokumentárních filmů uspěl snímek We Steal Secrets: The Story of Wikileaks a v oblasti televizních soutěží The Voice. Zvláštní čestné uznání si odnesli producenti bondovek Barbara Broccoliová a Michael G. Wilson, Robert Iger, Peter Jackson, Joe Letteri nebo Chuck Lorre.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám