Hlavní obsah

OBRAZEM: Bývalý eurokomisař Telička jako herec

Novinky, far

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisér Tomáš Vorel natáčí nový snímek, hořkou komedii Gympl. Postavu školního inspektora si střihnul bývalý český eurokomisař Pavel Telička. A jak se do filmu vlastně dostal? Za vším stojí herečka Eva Holubová, která hraje ředitelku gymnázia. Podívejte se i na čerstvé fotografie z natáčení!

Článek

A celé se to seběhlo takto: Eva Holubová dostala od režiséra za úkol, aby vybrala herce do některých rolí včetně školního inspektora. Na letošním Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary ji natolik okouzlil přísný výraz Pavla Teličky, že se rozhodla jej na místě oslovit. "Sešli se v pražské kavárně Slávia a Tomáš Vorel si jej pozval na kamerové zkoušky. Nakonec se domluvili," upřesňuje tisková mluvčí filmu Martina Reková, jak se dostal politik do filmu.

FOTO: Vorelfilm

Hlavní role studentů, kteří si libují v nočních grafitti akcičkách, ztvárnili Jiří Mádl a Tomáš Vorel jr. Dále se ve filmu objeví vedle herečky Evy Holubové, Tomáš Matonoha jako třídní učitel, Milan Šteindler, Tomáš Hanák, Ivana Chýlková i filmaři Ondřej Trojan a Václav Marhoul. Sám režisér Vorel si zahraje školníka. Filmová premiéra se plánuje na září 2007.

FOTO: Vorelfilm

Reklama

Související články

Vorel začne točit Gympl

Režisér Tomáš Vorel, který se ve svém posledním filmu Skřítek vrátil k žánru grotesky, jímž kdysi začínal, začne 21. srpna natáčet hořkou komedii Gympl. Jejími...

Výběr článků

Načítám