Hlavní obsah

Oblíbení Goldfrapp roztančí Prahu

– Praha
Novinky, Veronika Hušková

Na Prahu se valí elektropopová smršť v podobě britských Goldfrapp. Hvězdné duo ověnčené několika prestižními cenami ovládne holešovický klub SaSaZu už v úterý 12. října.

Foto: Novinky

Goldfrapp

Článek

Přední britská klubová kapela představí v metropoli svou poslední desku Head First, inspirovanou popem a diskem 80. let. Fanoušci se prý ale mohou těšit i na starší hitovky, díky nimž se Goldfrapp získali srdce širokého spektra posluchačů i hudebních kritiků.

Goldfrapp je společným projektem zpěvačky Alison Goldfrapp a producenta Willa Gregoryho, kteří se dali dohromady v roce 1999 v Londýně. Upozornili na sebe hned svým triphoppovým debutem Felt Mountain, za který sklidili dvě ceny Mercury.

Cestu k širšímu publiku jim ale otevřely až další dvě desky Black Cherry a Supernature. Na nich Goldfrapp radikálně změnili přístup a naplnili je hitovkami v tanečním kabátě s příměsí electro-popu i glam rocku. Na předposlední desce Seventh Tree nicméně opět zvolnili a ponořili se do psychedelie, ambientu a folku. Novinka Head First, která se vylíhla letos v březnu, ale opět srší tanečními rytmy, takže si návštěvníci koncertu budou mít jistě možnost pěkně "zaskotačit".

Koncert v SaSaZu začíná ve 22 hodin. Vstupenky jsou v prodeji v sítích Ticketpro, Ticketstream, Ticketportal a Eventim a také před koncertem na místě.

Písničky si poslechněte zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám