Hlavní obsah

Objev britské scény Bastille míří na Colours

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská indie-rocková senzace, skupina Bastille nominovaná na čtyři ceny Brit Awards, je další potvrzenou hvězdou letošního ročníku festivalu Colours of Ostrava. V pondělí to oznámili pořadatelé.

Foto: colours.cz

Skupina Bastille

Článek

Kapelu Bastille tvoří zpěvák a skladatel Dan Smith, baskytarista Will Farquarson, klávesák Kyle Simmons a bubeník Chris Wood. „Kapela zaujala chytlavými, až infekčními hity Pompeii, Overjoyed, Laura Palmer nebo Things We Lost In The Fire a také hymnickými refrény evokujícími novoromantismus 80. let,“ tvrdí pořadatelka festivalu Zlata Holušová.

K dalším potvrzeným zahraničním jménům patří mistr islandské melancholie Ólafur Arnalds, australský elektro-soulový písničkář Chet Faker nebo jihoafričtí Skip Českou scénu budou zastupovat například Monkey Business, Dan Bárta & Illustratosphere, Bára Hrzánová & Condurango, Prago Union, Fast Food Orchestra, První hoře nebo Ille.

V Bastille se vše točí okolo skladatele, zpěváka a hudebníka Dana Smitha. Narodil se 14. července, což je datum dobytí pařížské pevnosti Bastily v roce 1789 a začátku Velké francouzské revoluce. „Dobrý nápad pro název skupiny, protože i když to dopředu nemohl Smith tušit, s Bastille rozpoutal v Británii také pořádný rozruch. Album Bad Blood se stalo v řádu měsíců nejúspěšnějším debutem loňského roku, turné vyprodala skupina během pár hodin, předskakovala Muse, a když se objevila v Glastonbury, John Peel Stage praskala pod náporem fanoušků ve švech nejvíc za poslední léta,“ řekl hudební publicista Jiří Moravčík.

K dalším již dříve potvrzeným účinkujícím Colours of Ostrava 2014 patří zpěvák Robert Plant s kapelou Sensational Space Shifters, američtí melancholici The National, američtí MGMT, živelná francouzská zpěvačka ZAZ, australští John Butler Trio a mnoho dalších. Festival Colours of Ostrava 2014 proběhne od 17. do 20. července v Dolních Vítkovicích v Ostravě.

Reklama

Výběr článků

Načítám