Hlavní obsah

Obama i jeho manželka píšou knihy, vydělají stovky miliónů

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý americký prezident Barack Obama i jeho manželka uzavřeli smlouvy na vydání knih s nakladatelstvím Penguin Random House. Přesný honorář nezveřejnili, ale server The Hollywood Reporter uvádí, že jde o desítky miliónů dolarů, tedy stovky miliónů korun.

Foto: Brendan McDermid, Reuters

Exprezident Barack Obama s manželkou Michelle

Článek

Jejich předchůdce Bill Clinton dostal za své memoáry zhruba 15 miliónů dolarů, ale to bylo před mnoha lety. Obamovy výše zisku příliš netrápí, podle serveru chtějí obrovské množství výtisků darovat neziskovým organizacím. Obama i manželka Michelle vydali knihy již v minulosti.

„Jsme absolutně nadšeni, že pokračujeme v našem vydavatelském partnerství s panem prezidentem a paní Obamovou,” řekl šéf firmy Markus Dohle. „Svými slovy, svým vedením změnili svět a my se každý den snažíme v Penguin Random House našimi knihami dosáhnout téhož. Teď se velmi těšíme, že budeme pracovat s prezidentem a paní Obamovou na tom, aby se každá jejich kniha stala celosvětovou událostí bezprecedentního rozsahu a významu.“

Foto: Reuters

BEZ KOMENTÁŘE: Michelle Obamová naposledy představila veřejnosti vánoční výzdobu v Bílém domě

Obamovy knihy jsou v Americe napjatě očekávány. Podle serveru je Barack Obama mimo jiné považován za člověka, který umí skutečně dobře psát. Jiní  politici bývají podezíráni, že své knihy nepíšou a najímají si na to tajné bezejmenné autory, tzv. ghostwritery. Obama, který už měl úspěch s tituly jako Dreams From My Father a The Audacity of Hope, mezi ně určitě nepatří.

Michelle Obamová není tak uznávanou spisovatelkou jako její manžel, zatím vydala jen publikaci o jídle a zahradničení American Grown. Oba jsou ale velmi populární i v zahraničí a ať vydají cokoliv, bude se to jistě dobře prodávat. Ani jeden z manželů zatím neprozradil název své knihy, data vydání jsou také ještě v jednání.

Reklama

Výběr článků

Načítám