Hlavní obsah

O Oscara v hlavní kategorii se uchází 347 filmů

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poměrně přísné podmínky pro účast v souboji o prestižního Oscara pro nejlepší celovečerní film splňuje 347 přihlášených snímků. Uvedla to Akademie filmového umění a věd, která vyhlášení cen organizuje.

Foto: ČTK

Soška, o kterou se hraje.

Článek

O sošku se v nadcházejícím ročníku ankety mohly ucházet snímky, které začali nejpozději do 31. prosince promítat v komerčním kině v losangeleském okrese. V programové nabídce přitom musí být nejméně sedm po sobě jdoucích dní.

Podmínkou také je, že celovečerní film musí mít délku více než čtyřicet minut a promítat ho musí z pětatřiceti- nebo sedmdesátimilimetrového filmu, případně v odpovídajícím digitálním formátu.

O cenu se nemohou ucházet snímky, které absolvovaly své první veřejné projekce jinak než v kině nebo je před promítáním v kinech uvedli v jiné formě distribuce.

Nominace v 91. ročníku udělování cen americké filmové akademie vyhlásí v úterý 22. ledna a trofeje rozdají v neděli 24. února.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám