Hlavní obsah

O nejlepším studentském designu rozhodne i veřejnost

Právo, far

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český Design Cabinet CZ převzal štafetu po loni zrušeném Design centru ČR, a navázal tak mimo jiné na tradici udělování Národní ceny za studentský design. Novinkou je, že se bude letos udělovat i cena veřejnosti. Ceny vítězům celostátní soutěže se budou v Praze předávat 22. října.

Článek

Zároveň se oceněné a vybrané práce studentů středních, vyšších a vysokých škol představí na výstavě Nový (z)boží. Do soutěže se přihlásilo 120 studentů se 125 pracemi z 16 středních odborných škol a vyšších odborných škol a z 16 vysokých škol a univerzit. Studenti předkládali k hodnocení prototypy, modely, doprovodné plakáty a portfolia.

Šestnáctičlenná porota nakonec vybrala 21 prací. Jedna získala Národní cenu za studentský design 2008, osm ocenění Excelentní studentský design 2008 a dvanáct cenu Dobrý studentský design 2008.

Reklama

Související témata:

Související články

Brno hostí bienále grafického designu

Už potřiadvacáté se Brno stává centrem mezinárodního grafického designu. Ve všech výstavních prostorách Moravské galerie najdou do 19. října zájemci řadu...

Architekt Kaplický navrhl stolovací set

Světoznámý český architekt Jan Kaplický, autor tolik diskutované nové budovy Národní knihovny v Praze, zvané též blob či chobotnice, navrhl pro italskou firmu...

Výběr článků

Načítám