Hlavní obsah

Nový seriál České televize je z prostředí domova seniorů

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Život je p(l)es! S názvem tohoto seriálu se budou diváci na ČT jedničce setkávat každé pondělí od 2. ledna až do dubna ve 20.00 hodin. Přestože se odehrává v domově seniorů, nechybí mu komediální prvky, lidský cit ani vítaný nadhled, takže seriál, zdá se, nesklouzne do sentimentu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Stanislav Zindulka hraje jednu z hlavních rolí.

Článek

Jeho autorkou je kontroverzní spisovatelka Irena Obermannová, která nedávno vzbudila skandál svým románem Tajná kniha, kterou údajně psala o svém přátelství s exprezidentem Václavem Havlem. Režisérem seriálu je Petr Slavík.

Seriál vznikal tři roky, natáčel  se výhradně v exteriérech, například v Litoměřicích a na Slapech, hraje v něm na 140 herců. Mezi hlavní patří Lenka Vlasáková, Daniela Kolářová, Květa Fialová, Vilma Cibulková, Jana Štěpánková, Stanislav Zindulka, Jiří Krampol a další známá jména.

Podle slov šéfdramaturgyně Aleny Müllerové z ČT se dílo bude líbit hlavně divákům od třiceti let výše, ale souznit s ním bude spíše zralejší generace diváků, která má rodiče ve vyšším seniorském věku. „Našli jsme klenot a věřím, že diváky uchvátí,“ horoval generální ředitel ČT Petr Dvořák. „Není to o stáří, je to o pochopení nás všech,“ dodala Obermannová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám