Hlavní obsah

Nový projekt Lenky Dusilové Eternal Seekers pokřtí v Praze

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lenka Dusilová, Beata Hlavenková a Clarinet Factory pokřtí v úterý album Eternal Seekers. Tento nadžánrový projekt vystoupí v sále Pražské křižovatky ještě ve středu.

Článek

Eternal Seekers hrají experimetální hudbu na pomezí jazzu, šansonu, moderní vážné hudby a elektroniky.

"Bohatě vrstvené klavírní aranže Beaty Hlavenkové prostupují sférické až ambientní experimenty Clarinet Factory a nad tím vším se lehce vznáší vokál Lenky Dusilové. Silnou roli v písňovém světě Eternal Seekers hraje lyrika Bogdana Trojaka, laureáta Ceny Jiřího Ortena a výroční literární ceny Magnesia Litera. Mezi dalšími textaři jsou např. František Halas i sami hudebníci," popisuje mluvčí projektu Silvie Marková.

Hudebníky podpoří na obou koncertech další spoluhráči – kontrabasista Tomáš Liška, bubeník David Landštof a perkusionista Alan Vitouš. Všechna tato jména naleznete i na CD Eternal Seekers. Prostor Pražské křižovatky ozvláštní nové dílo předního českého výtvarníka Petra Nikla vytvořené přímo pro tuto příležitost.

Dusilová byla před lety známá z rockové kapely Sluníčko, pak dlouho zpívala Davidem Kollerem. Její nejlepší deskou je patrně nadžánrová Mezi světy z roku 2006, na níž spolupracovala s americkými muzikanty.

Vstupenky na oba koncerty lze zakoupit ve Festivalovém informačním a předprodejním centru v pokladně Národního divadla, a hodinu před začátkem koncertu v místě konání. Koncert začíná v 19.30 hod.

Poslechněte si Eternal Seekers zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám