Hlavní obsah

Nový gobelín Lucie Jindrák Skřivánkové

V pátek představila ve svém pražském ateliéru výtvarnice Lucie Jindrák Skřivánková nový gobelín velikosti 190 na 120 centimetrů, který vznikl ve spolupráci s designérem Josefem Vitvarem.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Výtvarnice Lu Skřivánková představila ve svém ateliéru v pátek 26. listopadu 2021 gobelín, který vznikl ve spolupráci s designérem Josefem Vitvarem.

Článek

„On mě oslovil na základě toho, že viděl na fotografii jeden můj gobelín v deníku Právo. Zhruba před rokem mi zavolal, a navrhl mi spolupráci na dalším,“ uvedla umělkyně.

Vitvar je dělal už v sedmdesátých letech minulého století. Společně s výtvarnicí zvolil jako dominantní bílou barvu, doplněnou drobnými modrými prvky, i dané téma. Celá práce, která trvala tři měsíce, je vytvořená pomocí zvláštní nastřelovací pistole. Dílo bude prezentováno na výstavách a bude možné si ho i koupit.

FOTO: Národní galerie vystavila falzifikáty významných děl

Kultura

Lucie Jindrák Skřivánková používala v poslední době na své obrazy především černou barvu. „Vrátila jsem se zase k barvě, i když v poslední době vznikl další černý obraz. Takže půjdu v budoucnosti oběma cestami, což je pro mě typické,“ řekla výtvarnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám