Hlavní obsah

Nové knihy: Vondruška, Cílek, Grisham, Cook i Hruška

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Historická detektivka, pohled na naše dějiny v letech 1938-1945, romány ze současnosti, Einsteinův portrét. A také audiokniha i komiks.

Foto: David Ryneš, Novinky

Nové knihy

Článek

Vlastimil Vondruška:

Duch znojemských katakomb

Oldřich z Chlumu přijíždí jako jeden z vyslanců českého krále do Znojma, kde se koná jednání o smíru mezi moravskou a rakouskou šlechtou. Purkrabí znojemského hradu očekává dvorskou slavnost. Jenže hned druhý den zmizí jeden z mladých českých šlechticů.

Moba, 288 stran, 287 Kč, e-kniha 199 Kč

Roman Cílek:

Jak šly dny, měsíce a roky aneb Čas předmnichovský, Mnichov, druhá republika, protektorát

Nové knihy

Roky 1938 až 1945 měsíc po měsíci. Záznamy doby, kdy se odpůrci masarykovské republiky šikovali pod vlajkami nacistické říše. Chvíle, kdy šlo o bytí a nebytí českého národa. Stateční bojovali, stavěli se na odpor, jiní vyčkávali, kolaboranti šli svou cestou.

Čas, 224 strany, 279 Kč, e-kniha 140 Kč

John Grisham:

Pohledávka

Nové knihy

Mark, Todd, Gordy a Zola začali studovat práva, aby změnili svět. V posledním semestru si však postupně uvědomí, že něco je špatně – málokdo z absolventů tohoto ústavu složí advokátské zkoušky. Stali se obětí podvodu a ne všichni se s tím dokážou vyrovnat.

Kalibr, přeložila Marcela Nejedlá, 336 stran, 379 Kč

Robin Cook:

Šarlatáni

Nové knihy

Noah Rothauser, čerstvý šéf rezidentů v Boston Memorial Hospital, má v nové funkci plné ruce práce. Má však podezření, že se chyby a následné manipulace se zdravotním záznamem důležitého pacienta dopustil špičkový, byť egocentrický chirurg William Mason. Co s tím?

Kalibr, 440 stran, 399 Kč

Lynda Planteová:

Vdovy

Nové knihy

Harry Rawlins byl geniální zločinec, jemuž vždycky všechno vycházelo, a policie na něho byla přes dvacet let krátká. Přepadení obrněné dodávky mu mělo vynést další statisíce liber. Jeho manželka Dolly objeví podrobný návod, jak ozbrojenou loupež provést…

Kalibr, přeložil David Petrů, 432 strany, 399 Kč

Emil Hruška:

Vraždy v pohraničí

Nové knihy

Kriminální případy z let 1927–1956. Některé z nich by se mohly odehrát i kdekoli jinde, za jinými však byla právě česko-německá hranice, reálná čára krajinou a s ní spojené území. Čtenář ocení dokumentární fotografie dobové i současné, doplňující a ilustrující text.

Epocha, 216 stran, 199 Kč, e-kniha 109 Kč

Walter Isaacson:

Einstein

Nové knihy

Nová monografie se opírá o dokumenty a informace z rodinného archivu. Odkrývá i Einsteinův osobní život: jeho léta dospívání a první experimenty v Německu, jeho roli při vývoji atomové bomby nebo nabídku stát se prezidentem Izraelského státu.

Universum, 160 stran, 349 Kč

Nicola Kentová:

Moje maminka je nejsilnější na světě

Medvídkova maminka má velikou sílu – je ze všech maminek nejsilnější. Představte si, že unese všechny poklady, které méďa venku nasbírá. Ochotně pomůže všem kamarádům i známým. Ale i ten největší silák si někdy musí odpočinout...

Host, přeložila Petra Žallmannová, 32 strany, 269 Kč

Kim Scottová:

Radikální otevřenost

Nové knihy

Autorka přichází po bohatých zkušenostech s vedením týmů v Silicon Valley s novým pojetím efektivního managementu – radikální otevřeností. Jeho základem je myšlenka, že chcete-li dobře šéfovat, musíte o své přímé podřízené projevovat silný osobní zájem.

Jan Melvil Publishing, mp3 ke stažení, čte Michaela Rykrová, 10:42 hodin, 379 Kč

Sylvain Runberg:

Modrá CREW 10: Orbital 3+4

Nové knihy

Na Zemi se má konat obřad, při kterém se zpečetí mírové urovnání mezi Pozemšťany a Sandžary. V nejnevhodnější dobu ale dorazí lid galaktických kočovníků, kteří si říkají Rapakhunové, a najednou hrozí, že celý sektor znovu upadne do občanské války…

Crew, přeložil Richard Podaný, 120 stran, 249 Kč

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám