Hlavní obsah

Nové knihy: Viewegh, Nabokov, Nesbø, Kreisinger a Morisson

Právo, František Cinger

Prózy Michala Viewegha a Vladimira Nabokova, humorista Wodehouse a přehršel krimi a thrillerů. Trochu české historie až z Austrálie a samozřejmě komiks i audioknihy

Foto: David Ryneš, Novinky

Nové knihy

Článek

Michal Viewegh:

Muž a žena

Nové knihy

Humorně ironický pohled na vztahy mezi muži a ženami propůjčuje autor v novele Family Frost zkrachovalému restauratérovi, který si z nutnosti a trochu i na truc pronajme mrazící vůz známé firmy a živí se jako řidič. V druhé novele si autor pohrává s mírně fantastickým námětem.

Ikar, 296 stran, 329 Kč

Vladimir Nabokov:

Skutečný život Sebastiana Knighta

Nové knihy

Prvním anglicky psaným autorovým románem je životopis fiktivního anglického spisovatele s ruskými kořeny (jehož osud se zřetelně protíná s jeho osudem). Vypravěčem je hrdinův nevlastní bratr, který se po letech odloučení vydává po stopách zemřelého sourozence.

Paseka, přeložil Pavel Dominik, 184 stran, 269 Kč

P. G. Wodehouse:

Případů se ujímá Jeeves

Nové knihy

Když má mladý gentleman rozum, pořídí si komorníka. A když má štěstí, je jím Jeeves. Pět povídek britského humoristy, ve kterých ožívá svět staré dobré Anglie s pány v kamaších, jejich strýčky, tetami, snoubenkami a čaji o páté. Rozhlasová dramatizace: Vít Vencl.

Radioservis, 97 minut, 2CD, 299 Kč

Jo Nesbø:

Macbeth

Nové knihy

Současná krimi variace na Shakespearovo drama, nyní s Macbethem, špičkovým policistou. Nevyléčený feťák se zamiloval do rostoucí moci, že se rozhodl vraždit každého, kdo by mu stál v cestě.

Práh, přeložila Jana Jašová, 399 Kč, e-kniha od 269 Kč

Brian Freeman:

Noční pták

Nové knihy

Sanfranciský detektiv nevěří v náhody. Sebevražda dvou žen v šíleném záchvatu, musejí mít něco společného. Stopy ho zavedou k Frankie Steinové, psychiatričce, která oběma zemřelým vymazala z paměti události, jež v nich vyvolávaly panické stavy.

Knižní klub, přeložil Jan Jirák, 336 stran, 349 Kč

Lee Francis, Simon Scarrow:

Hráči se smrtí

Nové knihy

Zvláštní agentka FBI Rose Blakeová se vzpamatovává z neúspěšného zatčení bestiálního sériového vraha. Nový případ, v němž jde o smrt muže pracujícího na převratném počítačovém programu, by ji mohl přivést na jiné myšlenky...

BB art, přeložil Roman Lipčík, 336 stran, 349 Kč

Tim Weaver:

Hon na mrtvého

Nové knihy

Syn Mary Towneové Alex před šesti lety zmizel. Pět let nato ho konečně našli – mrtvého ve vraku auta. Jenže pak ho jeho matka uviděla na ulici, živého a zdravého. David Raker, který se specializuje na pátrání po pohřešovaných osobách, tenhle případ moc nechce vzít...

Mystery Press, přeložila Alžběta Lexová, 384 strany, 376 Kč

Pavel Kreisinger:

Češi a Slováci v Austrálii v 1. polovině 20. století a jejich účast ve světových válkách

Nové knihy

Monografie zachycuje válečné osudy Čechoslováků, kteří na vzdálený kontinent odcestovali v době předválečné či meziválečné, ale také těch, kteří se zde ocitli až po Mnichovu nebo po 15. březnu 1939 – mezi ně patřili především českoslovenští Židé.

Academia, 400 stran, 395 Kč

Robbie Morrison:

Dvanáctý Doctor Who 1: Terorformace

Dvanáctý Doktor se právě regeneroval – ale vesmír mu nedopřeje ani minutu klidu! A to ani netuší, že ho čeká prastarý mimozemšťan, vydávající se za bohyni Kálí, který se snaží provraždit až ke svému zmrtvýchvstání v roce 2314.

Crew, přeložil Jiří Pavlovský, 128 stran, 329 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám