Hlavní obsah

Nové knihy: Suchý, Romerová, Ferrante, Červenák i Šebek

Právo, František Cinger

Bohatá je nabídka v týdnu, kdy ji ještě rozšířila akce Velký knižní čtvrtek. Vzpomínky na 17. listopad, Ondřej Suchý píše o Chaplinovi. Pokračují romány Eleny Ferrante. A samozřejmě i komiks.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Ondřej Suchý:

Když Chaplin potkal Buriana

Co se ví o Chaplinových pracovních vztazích s českými umělci nebo o jeho téměř ročním milostném vztahu s Češkou z Mariánských Lázní? Jak to bylo s Janem Werichem a jak probíhala schůzka Chaplina s Vlastou Burianem a jeho ženou Ninou na Francouzské riviéře?

Brána, 152 strany, 259 Kč

Obal knihy

Kolektiv autorů, editor Aleš Palán:

Ten den – 17. listopad 1989

Více než dvě stě přímých svědectví demonstrantů zkušených, ale i těch, kteří ten den vyšli do ulic poprvé, zasahujících policistů i povolaných záchranářů. Jak prožili 17. listopad a co od něj očekávali? S jakými myšlenkami ráno vstávali a jakou budoucnost viděli před sebou?

Kalich, 279 stran, 370 Kč

Obal knihy

Příběh Lisbeth už opravdu skončil

Kultura

Volker Kutscher:

První padlí 

Růžové pondělí 1933: Gereon Rath je v Kolíně na karnevalu. Ráno začíná kocovinou, nesprávnou ženou v posteli a telefonátem z policejního prezidia. Říšský sněm hoří! Rath se vrací do Berlína a je zapřažen do štvanice na komunisty a musí objasnit záhadnou sérii vražd.

Moba, přeložil Tomáš Butala, 640 stran, 449 Kč

Obal knihy

R. M. Romerová:

Loutkář z Krakova

Kouzelná říše panenek a nacisty okupovaný Krakov. Panenku Karolínu odnese tajemný vítr do krakovského hračkářství. Osaměle žijícího Cyrila překvapí, že Karolína mluví, a ti dva se brzy spřátelí, dokonce se seznámí s Josefem, židovským houslistou, a jeho dcerou Renou…

Argo, přeložila Barbora Punge Puchalská, 288 stran, 298 Kč, e-kniha 139 Kč

Obal knihy

Elena Ferrante:

Temná dcera

Leda, profesorka anglické literatury na florentské univerzitě, pochází stejně jako všechny hrdinky autorčiných románů z Neapole. Teď odpočívá na pláži v jižní Itálii, rozvedená, dospělé děti odjely za otcem a ona se cítí konečně spokojeně a svobodně.

Prostor, přeložila Alice Flemrová, 192 strany, 247 Kč, e-kniha 104 Kč

Obal knihy

František Kotleta řádí dál: Jeho Stalingrad je plný násilí a vulgarity

Kultura

Suzanne Barbezatová:

Frida Kahlo doma

Kniha ukazuje vliv mexické kultury a tradic, Modrého domu i jiných míst na tvorbu a život významné malířky. Bohatě ilustrovaná kniha přináší nejen ukázky z tvorby bouřlivačky, ale i fotky z rodinného archivu. Pozornost se věnuje i místům, kde žila.

Universum, 176 stran, 599 Kč

Obal knihy

Juraj Červenák:

Les přízraků

Joachim Stein zimuje na hradě Stříbrná skála u Trutnova. Kapitána požádá o pomoc bohatá šlechtična Beatrix Zilvárová, jejíž milovaný synovec a dědic Adam zmizel na lovu. Jde snad o únos? A přímo v ulicích Trutnova dojde k brutální vraždě váženého měšťana.

Argo, přeložil Robert Pilch, 272 strany, 298 Kč, e-kniha 139 Kč

Obal knihy

Tomáš Šebek:

Nebe nad Jemenem: V jihozápadní Asii s Lékaři bez hranic

Odjet jako chirurg na misi neznamená jen vracet vyhřezlá střeva zpátky do břicha. Autor se na své misi snaží pozorovat běžný život. Jak se žije muslimským lékařkám? Jaké lidské příběhy se ukrývají za tvářemi pacientů a co o nás prozrazují naše jména?

Paseka, 288 stran, 289 Kč, e-kniha 145 Kč

Obal knihy

Jason Aaron:

Thor 1: Bůh hromu znovuzrozený 

Thor se vrátil! Thor Odinson získal zpátky své kladivo… a spolu s ním i nové světy plné problémů. Asgardské artefakty jsou rozházené po celé Zemi, a aby je získal, bude muset Thor čelit nejen novým protivníkům, ale i pěkně ošklivým skutečnostem. A Juggernautovi.

Crew, přeložila Kateřina Tichá, 156 stran, 389 Kč

Obal knihy

Hrabě Teleke z Tölökö. Vyšla kniha o kultovním Tajemství hradu v Karpatech

Kultura

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám