Hlavní obsah

Nové knihy: Su Tchung, Lanchester, Maslowská, McBain i Läckbergová

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nabídka tohoto týdne přináší románové kroniky 20. století z pera Číňana Su Tchunga a Angličana Michaela Cunninghama, prózy Polky Doroty Maslowské i britského autora Johna Lanchestera. Potěší i detektivní příběhy Ed McBaina, Camilly Läckbergové i Charlese Willeforda. Nádavkem komiks Gantz 4.

Článek

Su Tchung: Manželky a konkubíny

Foto: Verzone

Su Tchung: Manželky a konkubíny

Fascinující osudy Číny první poloviny 20. století. Opakující se revoluce smetávaly staré pořádky a nastolovaly nové, se kterými se člověk musel vyrovnat, nebo nepřežil. Osudy mladé kultivované dívky Lotos, bývalé konkubíny i rodu starajícího se o pěstování opia.

Verzone, s. r. o., přeložili Zuzana Li a Denis Molčanov, 200 stran, 260 Kč

John Lanchester: Chceme to, co máte vy

Foto: Odeon

John Lanchester: Chceme to, co máte vy

Příběh obyvatel jedné londýnské ulice líčí, jak do jejich osudů zasáhne celosvětová finanční krize. Bankéř, starousedlice, trafikant a jeho bratři, původem z Pákistánu, polský zedník, maďarská chůva a další. Jak se zachovají pod tlakem doby?

Odeon, přeložila Věra Klásková, 551 stran, 399 Kč

Michael Cunningham: Tělo a krev

Foto: Odeon

Michael Cunningham: Tělo a krev

Rodinná sága čtyř generací Stassosových, kteří pocházejí z Řecka, se odehrává v Detroitu a obemyká bezmála celé 20. století. Rodina je zpočátku chudá, ale pak udělá kariéru ve stavebnictví. Záhy představuje typický americký sen. Jenomže vše je trochu jinak.

Odeon, přeložila Veronika Volhejnová, 432 stran, 279 Kč

Dorota Maslowská: Zabila jsem naše kočky, drahá

Foto: Odeon

Dorota Maslowská: Zabila jsem naše kočky, drahá

Na počátku není slovo, ale dvě kamarádky před třicítkou, Farah a Joanne, které mají svůj mikrosvět vyplněný nakupováním, sledováním nejnovějších trendů či TV seriálů a časopisu Yogalife. Heslem jejich života je Smrt mužům. Lze s tím vystačit?

Odeon, přeložila Barbara Gregorová, 160 stran, 249 Kč

Ed McBain: Zabiják

Foto: BB Art

Ed McBain: Zabiják

Steve Carella z 87. revíru se společně s kolegy vydává do ulic pátrat po vrahovi jednoho ze spolupracovníků. Neuspěje a vrah vystřelí znova... Úplně první román o 87. revíru, který udal tón a stal se modelem pro nesmrtelnou sérii knih z policejního prostředí.

BB art, přeložil Křišťan Bém, 192 stran, 249 Kč

Camilla Läckberg: Andělíčkářka

Foto: Motto

Camilla Läckberg: Andělíčkářka

O Velikonocích roku 1974 zmizela z ostrova Valö poblíž Fjällbacky rodina Elvanderových. V jídelně bylo prostřeno ke svátečnímu obědu, ale u stolu našli jen roční dceru Ebbu. O mnoho let později se Ebba do domu vrací s manželem. Vrátí se zlo z minulosti? Je jim stále v patách?

Motto, přeložila Vendula Nováková, 416 stran, 299 Kč

Charles Willeford: Miami Blues

Foto: Moba

Charles Willeford: Miami Blues

Fredy „Junior“ Frenger, násilnický psychopat čerstvě propuštěný z věznice v San Quentinu, chce začít nový život. Ale zůstane jen u předsevzetí. Ještě na letišti ukradne zavazadla a zabije cestujícího. Nelze se divit, že se mu dostává na stopu seržant Hoke Moseley.

Moba, přeložila Petra Hesová, 224 stran, 249 Kč

Bernard Cornwell: Pohanský král

Foto: BB Art

Bernard Cornwell: Pohanský král

O osudu národa rozhodne jediný muž. Ve střetu králů rodí se království. Mistr historického románu líčí další osudy vojevůdce vojska zemřelého krále Alfreda, který upadá v nemilost a odchází na sever, aby se pokusil získat zpět domov svých předků.

BB art, přeložil Jiří Beneš, 320 stran, 299 Kč

Lindsey Kelková: Zbožňuju Londýn

Foto: BB Art

Lindsey Kelková: Zbožňuju Londýn

Angela je zpátky na domácí půdě – a romantika nabírá nebývalé obrátky… Domov je tam, kde je srdce, že ano. Autorka dokonale představuje opravdu rušné město Londýn a čtenáře bere do lákavých butiků, barů a kaváren.

BB art, přeložila Blažena Kukulišová, 288 stran, 249 Kč

Hiroja Oku: Gantz 4

Foto: Crew

Hiroja Oku: Gantz 4

Nepřítel je nebezpečnější, než se na první pohled zdálo – o tom se Kei a jeho spolubojovníci přesvědčí důkladněji, než je zdrávo. Vítězství se zdá být v nedohlednu, a stejně tak i naděje, že se jim kdy podaří vymanit z osidel nevyzpytatelného Gantze.

Crew, 224 stran, 199 Kč

Reklama

Výběr článků

Načítám