Hlavní obsah

Nové knihy - Stephenie Meyerová, Richard Bach i Ildefonso Falcones

Do dovolenkového kufru se vám jistě vejde i nějaká kniha, protože bez ní si pořádný odpočinek stejně asi neumíte představit. Z knižních novinek můžete sáhnout po novém románu navazujícím na Ságu Stmívání s názvem Krátký druhý život Bree Tannerové, novelu Richarda Bacha Jak zhypnotizovat Marii, nebo historický román Ildefonsa Falconesa Ruka Fátimy.

Článek

Stephenie Meyerová: Krátký druhý život Bree Tannerové

V další neodolatelné kombinaci nebezpečí, tajemství a romantiky rozehrává Stephenie Meyerová strhující příběh Bree Tannerové, členky armády novorozených, kteří se připravují k útoku na Bellu Swanovou a Cullenovy.

Bree Tannerová si život, který žila předtím, než se stala upírem, sotva pamatuje. Mezi novorozenými získává nečekaně přítele v Diegovi, který se stejně jako ona snaží zjistit něco víc o jejich stvořitelce. Jakmile si oba uvědomí, že novorození jsou jen figurky v partii větší, než si vůbec dokázali představit, musí se Bree a Diego rozhodnout, na kterou stranu se postaví a komu budou věřit...

Egmont ČR, překlad Petra Babuláková, 192 str., váz., 249 Kč

Richard Bach: Jak zhypnotizovat Marii

Nový metaforický příběh Richarda Bacha, který už od své kultovní knihy Jonathan Livingston Racek čerpá náměty z oblasti létání.

Pilot a instruktor létání Jamie Forbes provede rutinní úkol: Marii, manželku pilota malého letadla, jenž během letu zkolabuje, vede krok po kroku k bezpečnému přistání. Teprve když se dozví, jak Marie interpretovala jeho instrukce novinářům a sejde se s ní, začne přemýšlet o realitě, kterou si vytváří každý z nás po svém, a o tom, zda jsme ochotni rozšiřovat a překračovat hranice, do nichž si svůj svět rádi pečlivě zaškatulkováváme.

Argo, překlad Kamil Pinta, 136 str., váz., 179 Kč

Ildefonso Falcones: Ruka Fátimy

Ruka Fátimy je dramatický, historicky věrný román, líčící tragédii muslimů u příležitosti čtyřstého výročí jejich vyhnání ze Španělska. Čtenáři Falconesovy Katedrály moře tu najdou všechno to, čemu jeho první kniha vděčí za svůj mimořádný úspěch: příběh vášnivé lásky, nenávisti a ztracených iluzí.

Mladý Hernando, syn Maurky a křesťanského kněze, zavrhovaný křesťany i muslimy, se přidává k povstání ponižovaných Maurů. Poznává krutost obou bojujících stran, ale také potkává svou životní lásku, statečnou Fátimu. Po porážce povstalců je nucen žít v Córdobě...

Argo, překlad Jana Novotná, 680 str., váz., 398 Kč

Vojtěch Mašek, Markéta Hajská, Máša Bořkovcová: O přibjehi: Albína

Komiksová kniha Albína je součástí trilogie O přibjehi, což znamená romsky příběhy. Jde o reportážní komiksy zachycující životní osudy tří Romů.

Albína zachycuje příběh pětačtyřicetileté ženy, která prožila většinu svého života v romských osadách na východním Slovensku. Hlavní dějová linka začíná během povodní v roce 1998. Albína v té době žije se svým mužem a sedmi dětmi v osadě Hermanovce, kam přijíždí český humanitární pracovník Karel. Karel a Albína se do sebe brzy zamilují....

Lipnik, překlad Máša Bořkovcová, David Makula, 112 str., váz., 249 Kč

Joe Navarro: Jak prokouknout druhé lidi

Joe Navarro, bývalý agent kontrarozvědky FBI a uznávaný expert na neverbální chování v knize vysvětluje, jak rychle "přečíst" druhé lidi: jak odhalit jejich názory a myšlenky, dešifrovat pocity a chování, vyhnout se skrytým léčkám a poznat klamné a podvodné jednání.

Dozvíte se například, proč je tvář nejméně spolehlivá oblast pro odhalení skutečných pocitů druhého člověka, co o našich náladách a motivech vyzradí palce, nohy nebo oční víčka, jaké chování prozrazuje naši sebedůvěru a pocity nebo s jakou neverbální komunikací podpoříte vzájemnou důvěru a svou autoritu.

Grada, překlad Daniel Hradilák, 244 str., brož., 299 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám