Hlavní obsah

Nové knihy: Solženicyn, Adler-Olsen, Jamesová, Suchánek a Genzer

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nabídku nových titulů zahajují mistři ruské literatury Alexandr Solženicyn a Venědikt Jerofejev. Následuje přehled detektivek, vychází nová kniha dánského autora Jussiho Adlera-Olsena, Britů Anthonyho Horowitze, C. J. Sansoma i jejich rodačky P. D. Jamesové, Američanů Eda McBaina, Lee Childa, Kathy Reichsové a dalších.

Článek

Alexandr Solženicyn:

Meruňková zavařenina

Nové knihy

Na počátku 90. let minulého století se autor vrátil ke komorní literární formě. Vznikl tak soubor „povídek o dvou částech“, jejichž děj pokrývá téměř celé století a zabývá se jak boji ve válkách, tak i rozporuplným poválečným osudem maršála Žukova.

Argo, přeložil Libor Dvořák, 221 stran, 259 Kč

Venědikt Jerofejev:

Moskva – Petušky

Nové knihy

Slavná novela nazývaná „bible ruských alkoholiků“. Jde spíš o filozofické podobenství, které je příběhem Věni na cestě z Moskvy do výletní oblasti Petušky, zároveň i existenciálním kruhem marnosti lidského života. V děsivě groteskním tónu, v němž není nouze o černý humor, se neskrývá jen rafinovaně dráždivý popis prochlastaného osudu.

Argo, přeložil Milan Dvořák, 152 stran, 248 Kč

Jussi Adler-Olsen:

Vzkaz v láhvi

Nové knihy

Na policejní stanici v zapadlém koutě Skotska stojí už dlouho na parapetu zapomenutá láhev. Uvnitř sotva čitelný lístek. Jisté je jen to, že první slovo je dánsky a znamená pomoc – a že vzkaz je napsán krví. Když se zpráva dostane na stůl komisaře Carla Mørcka z oddělení Q zabývajícího se „odloženými případy zvláštní důležitosti“, začnou se dít děsivé věci.

Host, přeložila Magdalena Jírková, 560 stran, 339 Kč

Anthony Horowitz:

Dům hedvábí

Nové knihy

Sherlock Holmes se vrací. Píše se rok 1890 a u dveří bytu číslo 221B v Baker Street zvoní vyděšený obchodník s obrazy – v mrazivých londýnských ulicích ho sleduje záhadný cizinec s čerstvou jizvou v obličeji. Zdánlivě triviální případ, který Holmese zavede až do přistěhovaleckých čtvrtí amerického Bostonu.

Argo, přeložila Barbora Rozkošná, 296 stran, 298 Kč

Ed McBain:

Vražda předem ohlášená, Příliš tiché hodiny, Všichni do jednoho

Nové knihy

Mistr McBain neměl problém s velkým románem ani krátkou povídkou. Přečtěte si několik případů, které znepříjemnily službu detektivům policejní stanice 87. revíru… Vždy šlo o život, vždy se museli rozhodovat na hraně možností i pravomocí.

BB art, přeložila Alena Maxová, 496 stran, 349 Kč

P. D. Jamesová:

Potomci lidí

Nové knihy

Píše se rok 2021 a na Zemi se již pětadvacet let nenarodilo jediné dítě. Populace stárne, ubývá lidí i sil a Omegy, děti zrozené v posledním roce plodnosti, rozhodně nepatří ke vzorným občanům.

Motto, přeložila Zuzana Pokorná, 264 stran, 229 Kč

Lee Child:

Vendeta

Nové knihy

Jednadvacet původních napínavých povídek o zločinech a lidech, kteří se je rozhodli pomstít. Vybral autor oblíbené detektivní série s Jackem Reacherem – Lee Child.

BB art, přeložila Marie Čermáková – Frydrychová, 336 stran, 299 Kč

Kathy Reichsová:

Ďáblovy kosti

Nové knihy

Ve své jedenácté knize rozehrává autorka překvapivě složitý příběh. Jako spolutvůrce úspěšného televizního seriálu Sběratelé kostí patří k naprosté špičce spisovatelů detektivního žánru a její knihy se prodávají po celém světě. Na začátku je zpráva, že pod zemí starého domu se skrývá tajná svatyně.

BB art, přeložila Kristýna Kučerová, 320 stran, 99 Kč

Harry Sidebottom:

Římský válečník: Lev pouště

Nové knihy

Píše se rok 260 n. l. Římská říše utrpěla nejostudnější porážku své historie. Císař Valerian podlehl zradě a upadl do zajetí perského krále králů Šáhpúhra. Ten si z něj před zraky všech zajatých Římanů dělá svého otroka.

BB art, přeložit Petr Kovács, 352 stran, 299 Kč

C. J. Sansom:

Temný oheň

Nové knihy

Detektivní román se středověkým detektivem Matthewem Shardlakem, který od prvního ministra krále Jindřicha VIII. dostal nový úkol: najít tajemství řeckého ohně.

BB art, přeložil Antonín Otáhal, 472 stran, 99 Kč

Michal Suchánek, Richard Genzer:

Chytrost nejsou žádné čáry

Nové knihy

Příběhy z deníčků, výletů, veselé pohádky, vtipné reklamy, parodie, texty k písničkám, dokonce i pokus o muzikál a divadelní hru! Historky o tom, co se v české společnosti stalo, nebo mohlo stát, co kdo řekl, nebo snad říci mohl.

XYZ, 272 stran, 299 Kč

Josef Lada:

Nezbedné komiksy

Nové knihy

Kniha shrnuje obrázkové seriály, které Lada mezi lety 1908 a 1916 otiskl v týdeníku Humoristické listy. Unikátní soubor doplňuje rozsáhlý text Tomáše Prokůpka, historika komiksu, který zasvěceně líčí vývoj a proměny jeho kreslených příběhů.

Plus, 112 stran, 899 Kč

Brian Azzarello, Eduardo Risso:

100 nábojů: Samuraj

Nové knihy

Boj mezi tajnou organizací Trust a odpadlým agentem Gravesem si připisuje na konto další oběti, ale ne všechny jsou skutečně mrtvé. Bitva probíhá na všech frontách a nezastaví se ani před vězeňskou zdí.

BB art, přeložil Petr Zenkl, 168 stran, 399 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám