Hlavní obsah

Nové knihy: Richard, Knauerová a Fieldsová

Právo, Jan Šída

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V aktuální nabídce knih je zřejmě nejvýraznější biografie u nás stále velmi oblíbeného francouzského herce Pierra Richarda. K zahození však není ani atlas hub od Marty Knauerové či kniha od Martina Vaňourka, věnovaná zvláštním jednotkám České armády. Audiokniha Dokonalá smrt od Helen Fieldsové je detektivní román, který čte herec a dabér Jan Šťastný.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Pierre Richard: Nevím nic, ale řeknu všechno

Biografie zpracovaná formou interview přibližuje život v Čechách velmi populárního francouzského herce, režiséra a producenta. Popisuje nejen léta slávy a velkých filmových rolí, ale vrací se i do dětství, vzpomíná na německou okupaci, na mizející židovské spolužáky i na osvobození a americké vojáky. Rodina, v níž bylo mnoho absolventů prestižních francouzských škol, z něj chtěla mít vzdělance, ale Pierre Richard tíhl k herectví. A tak se zrodil Velký blondýn, věčný smolař, snílek a nešika, který se zapsal do srdcí mnoha diváků a patří k legendám francouzské filmové komedie.

Brána, 280 stran, 349 Kč

Obal knihy

Ian Sayer, Jeremy Dronfield: Hitlerův poslední pokus

Evropští prezidenti, předsedové vlád, generálové, britští tajní agenti a němečtí důstojníci, kteří byli zapleteni do neúspěšného atentátu na Hitlera, a ještě několik rodin tvořili skupinu 139 prominentních rukojmí, kteří měli sloužit jako živé lidské štíty a nástroj vydírání v rukou třetí říše v posledních hodinách války. Stručný rozkaz zněl: V případě katastrofálního zhoršení situace všechny popravit! Tak začalo napínavé drama, ve kterém se hrálo o život. Kdo bude rychlejší, Spojenci nebo SS?

CPress, 336 stran, 399 Kč

Obal knihy

Ferdinand Šmikmátor: Potom

Výčet potenciálních krizových událostí je obsáhlý. Neznámý virus, blackout, ekonomický kolaps či válka. Každá tato událost může dočasně či natrvalo změnit svět, ve kterém žijeme. A co dál, co budeme dělat potom? Jak přežijeme, když v zásuvkách nepůjde elektrický proud, jak nasytíme sebe a své děti v případě rozpadu fungujícího ekonomického systému? Štěstí přeje připraveným, a právě tato kniha poskytuje rozsáhlý soubor informací a rad, jak se na možné budoucí scénáře připravit.

CPress, 456 stran, 499 Kč

Obal knihy

Marta Knauerová: Atlas hub

Populárně-naučný průvodce vybranými druhy jedlých, nejedlých a jedovatých hub, které můžete v naší přírodě najít nejen v lesích, ale i na loukách či v parcích, a to po celý rok. Houby jsou v knize řazeny abecedně a jsou rozděleny do tří barevně odlišných bloků, stejně jako na semaforu. Zelená označuje jedlé, oranžová nejedlé a červená varuje před houbami jedovatými. Kniha dále uvádí typické poznávací znaky hub, jejich dobu a místo výskytu, lidová jména či zajímavosti a využití vybraných druhů.

Edika, 152 stran, 249 Kč

Obal knihy

Martin Vaňourek: Tam, kde jiní nestačí

Unikátní fotografie společně s autentickými výpověďmi současných i minulých příslušníků 4. brigády rychlého nasazení s čestným názvem Obrany národa poutavým způsobem mapují historii jedné z nejvýznamnějších a nejprestižnějších složek současné Armády České republiky a zároveň poskytují unikátní pohled do života profesionálních vojáků, který je jinak ukryt za zdmi kasáren.

CPress, 304 stran, 790 Kč

Obal knihy

Kristin Hermel: Počkej na mě v Paříži

Když se Američanka Ruby v roce 1939 přestěhovala za manželem do Francie, netušila, že nastanou těžké časy a skutečná láska na ni v Paříži teprve čeká. Po smrti jejího muže se u dveří nečekaně objeví sestřelený britský pilot Thomas. Ve stejném domě bydlí také židovská rodina Dacherových, jejíž dcera Charlotte je pro Ruby jedinou spřízněnou duší. Zatímco jim hrozí koncentrační tábor, Ruby odmítá nečinně přihlížet situaci a doufá, že jednou bude žít podle svých představ.

Motto, 344 stran, 349 Kč

Obal knihy

Domenico Starnone: Tkaničky

Aldovo a Vandino manželství prošlo hned v počátcích těžkou zkouškou. Přetrvalo, je však plné trhlin a stále otevřených ran, o nichž postupně promlouvají oba manželé i jejich dvě děti. Každý z nich jako by ale vyprávěl jiný příběh. Každý má svou pravdu, svou vinu i svou pomstu. Všichni hledají způsob, jak s těmito závazky žít a jak nalézt rovnováhu mezi povinnostmi a osobními touhami. Křehké vyprávění o manželství a rodinných vztazích.

Voxi,128 stran, 349 Kč

Obal knihy

Helen Fieldsová: Dokonalá smrt

V kopcích nad Edinburghem se objeví zmrzlé tělo nahé dívky. Téhož dne na druhém konci města zemře bývalý šéf místní kriminálky, který podle všeho spáchal sebevraždu. Tomu ale nevěří Ava Turnerová, přednedávnem povýšená na jeho místo. Detektivy čeká složité vyšetřování, při němž se ocitnou na hranici zákona. Text čte dabér a herec Jan Šťastný.

Voxi,15 hodin, 45 minut, 399 Kč

Obal knihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám