Hlavní obsah

Nové knihy: Puértolas, Pollock, Seghers, Penmanová i Kubo

Právo, František Cinger

Novinky tohoto týdne uvádí příběh Francouze Romaina Puértolase o Indovi a firmě Ikea. Detektivní příběhy nabídli Američan Donald Ray Pollock a německý prozaik Jan Seghers. Do časů krále Richarda Lví srdce zavádí americká autorka Sharon Kay Penmanová. A samozřejmě nemůže chybět komiks.

Článek

Romain Puértolas: Podivuhodná cesta fakíra, který uvízl ve skříni z IKEY

Foto: Argo

Bláznivé a hořkosměšné dobrodružství Inda ze zapadlé provincie, jenž se vypravil do Paříže, aby si v nákupním řetězci IKEA v akci zakoupil speciální postel s hřeby. V kapse má jednu falešnou stoeurovou bankovku a na nose sluneční brýle. A potká osudovou lásku.

Argo, přeložila Anežka Charvátová, 212 stran, 298 Kč

Donald Ray Pollock: Ďáběl

Foto: Moba

Kdo vraždí nevinné stopaře? Je americký šerif skutečně ochráncem zákona a nedostudovaný kazatel ctnostným mužem? Jak silná je touha po spravedlnosti a jakou roli hraje v našem životě náhoda?

Moba, přeložil Jakub Kalina, 286 stran, 299 Kč, e-kniha 199 Kč

Jan Seghers: Nevěsta ve sněhu

Foto: Host

Komisař Robert Marthaler se těší, že odpoledne vyzvedne na letišti svou přítelkyni Terezu, která se po třech letech vrací do Frankfurtu. Hned ráno ho však zavolají k vraždě mladé ženy. Stačí jediný pohled na mrtvé tělo a je jasno: před smrtí musela vytrpět dlouhé mučení.

Host, přeložila Iva Kratochvílová, 384 stran, 254 Kč, e-kniha 169 Kč

Sharon Kay Penmanová: Lví srdce 2

Foto: BB art

Děj druhé knihy románové ságy zavádí do Svaté země v době vleklé války mezi sultánem Saladinem a Richardem I. Anglickým, přezdívaným pro výjimečnou statečnost a bezhlavou odvahu Lví srdce.

BB art, přeložila Petra Andělová, 368 stran, 299 Kč

Ransom Riggs: Sirotčinec slečny Peregrinové: podivné město

Foto: Jota

Román vtáhne do imaginárního světa telepatie a časových smyček, cirkusových triků a vlkodlaků – do světa s „podivnými“ dospělými, vrahounskými stvůrami a bizarními druhy zázračných zvířat. Děti spojuje napínavá fikce s nepublikovanými dobovými fotografiemi.

Jota, přeložila: Bronislava Grygová, 424 stran, cena: 368 Kč, e-kniha 239 Kč

Caitlin Moranová: Morantologie

Foto: Host

Volné úvahy na téma ženy, móda, muži, vzájemný vztah s druhým pohlavím. Sny a možnosti jejich naplnění. Co všechno může člověka potkat, aniž se na to může připravit.

Host, přeložila Petra Jelínková, 312 stran, 299 Kč, e-kniha 189 Kč

Jan Tesař: Mnichovský komplex

Foto: Prostor

Eseje historika Jana Tesaře, vycházející v novém vydání po čtrnácti letech, se tematicky zaměřují na československé dějiny druhé poloviny třicátých a počátku čtyřicátých let a zachycují je v širších duchovních a morálně-politických souvislostech.

Prostor, 280 stran, 297 Kč

Meg Cabotová: Velikost L.: Šaty pro nevěstu

Foto: BB art

Heather Wellsové budou zanedlouho vyzvánět svatební zvony. Do svatby s jejím vyvoleným, soukromým detektivem Cooperem Cartwrightem, už zbývá jen měsíc, ale svatební přípravy jsou skoro to poslední, na co má Heather momentálně čas...

BB art, přeložila Lucie Johnová, 328 stran, 299 Kč

Tite Kubo: Bleach 14

Foto: Crew

V nouzi poznáš přítele – Joruiči se po dlouhé době vrací na scénu a vypadá to, že naši hrdinové konečně dospějí do cíle a Rukia bude osvobozena. V cestě už jim stojí jen její bratr a kapitán šesté jednotky Bjakuja Kučiki.

Crew, 200 stran, 189 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám