Hlavní obsah

Nové knihy: Pecinovský, Connelly, Jungstedtová, Pišťaněk i Biebl

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pomalu už předvánoční nabídka uvádí sci-fi Josefa Pecinovského a Johna Wyndhama. Historický román Antonyho Richese z doby římské, dvě detektivky od Michaela Connellyho a Mari Jungstedtové, básně Konstantina Biebla, a nemůže chybět ani komiks. Ten druhý byl vytvořen ke stoletému výročí čs. legií.

Článek

Josef Pecinovský

Plástev v ohrožení

Nové knihy

Volné pokračování kultovní sci-fi Plástev jedu. Plástvi A30, jedné z mnoha v přelidněném světě, hrozí nádor hnědého moru, hrozící katastrofou nesmírných rozměrů. Existuje však záchrana. Jmenuje se Kastor Clark a nedávno z plástve unikl, aby žil mezi svobodnými lidmi.

Epocha, 336 stran, 249 Kč

John Wyndham:

Den trifidů

Nové knihy

Legendární sci-fi o tom, jak neznámý roj meteoritů způsobí u většiny pozemšťanů slepotu a jak toho využijí průmyslové rostliny „trifidi“, které náhle vyvinou zcela nečekané vlastnosti a zaútočí na lidi, má v sobě dostatek prvků neobvyklosti, aby stále čtenářsky přitahovalo.

BB art, přeložil Jaroslav Kořán, 272 stran, 269 Kč

Antony Riches:

Římané: Orel se mstí

Nové knihy

Nad římskou Šestou legií se vznáší vážná hrozba rozpuštění. V bitvě přišla o posvátný symbol římského orla a pouze Tungrové jsou jí schopní vrátit hrdost. Čeká na ně nebezpečná výprava do divočiny obývané nelítostnými barbary...

BB art, přeložil Petr Kovács, 352 stran, 299 Kč

Michael Connelly:

Bohové viny

Nové knihy

Zasmušilý právník Mickey Haller zjistí, že obětí zločinu je bývalá klientka, prostitutka Gloria Daytonová. Kdysi se domníval, že se mu ji podařilo přivést na správnou cestu. Zjevně se mýlil. Ujímá se obhajoby člověka, o jehož nevině je stále silněji přesvědčen.

Domino, přeložil Jiří Kobělka, 400 stran 329 Kč, e-kniha 169 Kč

Mari Jungstedtová:

Temný anděl

Nové knihy

Architekt Viktor Algard je nalezen mrtvý uvnitř nové budovy a brzy se ukáže, že byl otrávený kyanidem. Byl ale jed opravdu připravený pro něj? Komisař Knutas se vydává po stopách děsivého rodinného tajemství a rozplétá jemné nitky vražedných motivů.

Kniha Zlín, přeložila Karolína Kloučková, 245 stran, 239 Kč, e-kniha 139 Kč

Matt Groening:

Simpsonova knihovna moudrostí. Bartova kniha

Nové knihy

Po Homerově knize vychází kniha jeho syna Barta Simpsona. Má nejen nejrychlejší prak ze všech desetiletých kluků a na skateboardu jezdí tak, že jediné, co po něm zbyde na místě činu, je jeho hurónský smích. Zároveň baví se svou rodinou děti a dospělé po celém světě.

Jota, přeložila Dana Kristlová, 96 stran, 258 Kč

Andrew Smith:

Kukuřičný město

Nové knihy

Šestnáctiletý Austin je posedlý zaznamenáváním událostí. V zápiscích vypráví, jak on a jeho přítel Robby způsobili konec lidstva, když v malém americkém městečku omylem probudili nezničitelnou armádu. Armádu obřích kudlanek, které zajímají jen dvě věci: jídlo a sex.

Host, přeložila Barbora Doležalová, 352 stran, 299 Kč

Peter Pišťanek:

Rukojmí

Nové knihy

Předloha filmu Jak jsme hráli čáru vypráví příběh osmiletého chlapce, jehož rodiče se nevrátí z návštěvy Vídně, a on vyrůstá u prarodičů. V polovině šedesátých let 20. století žije obklopen dětskými a dospělými přáteli i nepřáteli v navenek idylickém pohraničí.

Slovart, 320 stran, 299 Kč

S. M. Barrett, Nataša Budačová a Boris Taufer:

Geronimo. Paměti náčelníka Apačů

Nové knihy

Autobiografie populárního indiánského náčelníka Geronima, kterou nám v písemné podobě zachoval pan Barrett, doplňuje Historie Apačů, založená na historických faktech, které se těchto kmenů týkají. Skutečné příběhy, který nejvíce proslavil fiktivní hrdina Vinnetou.

Dauphin, 448 stran, 448 Kč

Konstantin Biebl:

Básně

Nové knihy

První souborná edice kritického vydání básníkova díla, nabízející všechny knihy kromě prvotiny napsané se strýcem Arnoštem Rážem a poúnorové sbírky Bez obav. Takže legendární sbírky Zloděj z Bagdádu, Nový Ikaros, S lodí, jež dováží čaj a kávu a další.

Host, 432 stran, 329 Kč

Libor Hovorka:

Hodinky Prim 1954 – 1994

Nové knihy

Autor, profesním životem spjatý s vývojem, výrobou i porevolučním vzkříšením legendárních českých hodinek, popsal v knize s 1100 fotografiemi vznik ikonických modelů Spartak, Prim Orlík, Prim Diplomat, Prim Sport a především kompletně zpracoval katalog hodinek Prim.

Host, 424 stran, 890 Kč

John Higgins, Jae Lee, Steve Rude, Len Wein:

Před Strážci: Ozymandias / Karmínový korzár

Nové knihy

Ve čtvrtém svazku komiksu Před Strážci hrají hlavní roli především hrdinové Adrian Veidt neboli Ozymandias, Karmínový korzár a doplňuje je Dolarový Bill.

BB art, přeložil Viktor Janiš, 256 stran, 499 Kč

Zdeněk Ležák, Michal Kocián:

Stopa legionáře

Nové knihy

Výpravný komiks vytvořený ke stoletému výročí vniku československých legií v roce 1914 zavede na všechna bojiště, kde naše národní vojenské jednotky za první světové války působily. Děj knihy se drží známých historických faktů i autentických pamětí „brášků“.

Argo, 104 stran, 398 Kč

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám