Hlavní obsah

Nové knihy: Ničová, Urban a Bauer

Právo, Jan Šída

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I když covidová pandemie zamezila, a ještě nadlouho zamezí, cestování po světě, není od věci si prolistovat moderně pojatého společníka cestovatele po japonské metropoli Tokiu. Kromě toho v aktuální nabídce knih najdeme román Dariny Ničové, který mapuje historické události v oblasti Slezska ve 30. a 40. letech minulého století. Pak čeká na čtenáře detektivka z doby Jana Lucemburského, román z budoucnosti i sbírka detektivních povídek.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Neal Shusterman: Zvon

Děj se odehrává v budoucnosti, kdy lidstvo našlo způsob, jak obejít smrt. Lidstvu kvůli tomu ale hrozí přelidnění. A proto jsou tu tzv. smrtky.

Každodenním zaměstnáním smrtky je ukončovat lidské životy. K „pokosení" může dojít u kohokoli a kdykoli. Jakmile na člověka dojde řada, je zbytečné klást odpor, jinak totiž musí smrtka „pokosit" celou rodinu. Proti své vlastní vůli se dva hlavní hrdinové, Citra a Rowan, stávají učedníky tohoto řemesla. Každý z nich se musí naučit přijmout osud a ukončovat životy.

Yoli, 544 stran, 499 Kč

Obal knihy

Kimberly McCreightová: V dobrém i zlém

Lizzie je mladá a úspěšná právnička. Navíc je šťastně provdaná za Sama, jenž je jí zcela oddaný. Jednoho dne jí ale zavolá starý známý Zach, který je obviněn z vraždy své ženy Amandy, a žádá ji o pomoc. Je totiž hlavní podezřelý. Lizzie dlouho váhá, ale nakonec souhlasí, že se jeho případu ujme. Čím víc se ale Lizzie noří do nablýskaného světa brooklynské smetánky, tím intenzivnější má pocit, že tu něco nehraje.

Ikar, 424 stran, 399 Kč

Obal knihy

Tokio- Společník cestovatele

Japonská metropole Tokio, která patří k nejrušnějším městům světa, se vyznačuje jedinečnou kombinací východních a západních vlivů. Průvodce nové generace vám umožní maximálně využít pobyt, oceníte ho před cestou, během návštěvy i po návratu domů. Obsahuje množství barevných fotografií, rady na cestu, tipy na nejvýznamnější památky a zajímavosti, které si nesmíte nechat ujít, i přehledné mapy vybraných míst a jedinečné trojrozměrné mapky z ptačí perspektivy, které vám plasticky přiblíží každou oblast.

Universum, 208 stran, 399 Kč

Obal knihy

David Urban: Výjezdovka

Ke všem závažným trestným činům vysílá operační důstojník vždy výjezdovou skupinu – tzv. výjezdovku. Ta sestává z detektiva, vyšetřovatele a technika, kteří dokumentují zločiny, zajišťují stopy, vyslýchají oznamovatele či poškozené a hledají svědky. Kniha přibližuje jejich práci, která dokáže být často děsivá a napínavá. Seznámíte se s pravdivými informacemi o tom, jak vypadá skutečná práce kriminalistů v terénu – bez příkras a filmového dramatizování.  Všechny příběhy vycházejí ze skutečných případů, se kterými měl autor v průběhu své policejní služby osobní zkušenost.

Kalibr, 296 stran, 299 Kč

Obal knihy

Jung Changová: Velká sestra, malá sestra, rudá sestra

Nejznámější soudobou čínskou „pohádkou" je příběh tří sester ze Šanghaje. Narodily se na sklonku devatenáctého století do bohaté a významné rodiny Sung, která patřila mezi šanghajskou smetánku. Kniha popisuje život sester od dospívání až do smrti, jejich vzájemné vztahy, neshody i dramatické osudy, které byly natolik spjaté s novodobou historií Číny, že vyprávění o jejich životě může sloužit zároveň i jako přehledný nástin moderních čínských dějin.

Ikar, 400 stran, 499 Kč

Obal knihy

Jan Bauer: Královská štvanice

V lesích kolem hradu Křivoklátu pořádá král Jan Lucemburský štvanici na jeleny. V jejím průběhu je zabit královský lovčí Hynek z Bukové. Šlo jen o nešťastnou náhodu nebo o úmyslnou vraždu? Král se dokonce domnívá, že obětí této vraždy se měl stát on sám. Povolává tedy svého oblíbeného vyšetřovatele, který mu před časem zachránil život, královského soudce Melichara z Roupova, s žádostí, aby údajného vraha dopadl.

Brána, 224 stran, 259 Kč

Obal knihy

Darina Ničová: Až vyrostou sněženky - Proti proudu II.

Těšínské Slezsko v letech 1938 až 1948. Pokračování historické ságy. Povídka Kořalka pro Hitlera z předchozího dílu v rozšířené verzi. Příběh na motivy skutečných událostí. Otec se synem se přidávají k odboji proti oficiálnímu proudu. Předtím je celá rodina označena stejně jako mnoho jiných sousedů za nepohodlnou národnost. Po válce nástup další totalitní moci. Zahrada jako svědek historických událostí i zázemí klidu. Rodinná soudržnost jako obranný štít proti důsledkům politické moci.

Mare - Czech,106 stran, 250 Kč

Obal knihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám