Hlavní obsah

Nové knihy: Nabokov, Armand, Soukupová, Low, Perryová

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přehled zajímavých knih zahajujeme dalším románem ruského klasika Vladimira Nabokova. O Česku v době nedávné napsal Louis Armand, uznávaný australský básník a literární teoretik, do doby normalizace se vrátila Jana Soukupová. Britský spisovatel Robert Low pokračuje vikingskou ságou, do časů Přemysla Otakara II. se už tradičně vrátil Vlastimil Vondruška.

Článek

Vladimir Nabokov:

Slídil

Nové knihy

Novela zasazená do prostředí ruské emigrace v Berlíně poloviny dvacátých let je svéráznou fraškou na detektivní téma i poznávacím textem odrážejícím touhu jeho protagonisty a vypravěče dobrat se v chaotickém a nesmyslném okolním světě alespoň náznaku řádu.

Paseka, přeložil Pavel Dominik, 104 stran, 190 Kč

Louis Armand:

Snídaně o půlnoci

Nové knihy

Autor zavádí do Česka 90. let, pohybuje se mezi jižní Moravou a Prahou, nejvíc míří na Žižkov, do Karlína a Libně. Motá se mezi pasáky a drogovými dealery ve snaze nalézt ztracenou dětskou lásku a ve vzpomínkách se vrací k dětství na moravském venkově.

Argo, přeložil David Vichnar, 216 stran, 289 Kč

Jana Soukupová

Štatl za Husáka

Nové knihy

Brno v normalizační kocovině je příběh vypovídající o polozapomenutých brněnských fenoménech, třeba i o zaniklých hospodách a scénách, o Divadle Husa na provázku, včetně postav a figurek, jako byli Franta Kocourek, Rudy Kovanda, Markýz, Homér a další.

Druhé město, 360 stran, 349 Kč

Robert Low:

Dračí hlava

Nové knihy

Není chvíle odpočinku v boji o švédský trůn. Orm a muži z jeho přísežného bratrstva ve čtvrtém díle ságy nadále bojují. Bratrstvo zbohatlo a získalo si věhlas i úctu. Sláva ale přináší také závist a nepřátele.

BB art, přeložil Václav Viták, 344 stran, 299 Kč

Vlastimil Vondruška:

Msta písecké panny

Nové knihy

Tradiční detektivní příběh zavádí na dvůr Přemysla II. Otakara, kam přijíždí Oldřich z Chlumu v doprovodu pomocníků. Hned první noc, kdy dvůr do královského hradu v Písku dorazí, je zavražděn zemský sudí Benedikt. Král zuří, zločin považuje za útok na majestát.

Moba, 288 stran, 299 Kč

Tasmina Perryová:

Soukromé životy

Nové knihy

Román plný napětí a prvků thrilleru opět provede čtenáře luxusním a nablýskaným prostředím bohatých a slavných, kteří neváhají zajít velmi daleko, aby před světem ukryli svá tajemství, a dál žili svůj „sladký“ život.

BB art, přeložila Barbora Hrušková, 408 stran, 299 Kč

Václav Šorel:

Vzpoura mozků

Nové knihy

Komiksový příběh o vesmírném hvězdoletu Prométheus a jeho odvážné posádce, která pomůže osvobodit Zemi od nadvlády robotů, známý z časopisu ABC, autor po desetiletích rozšířil do podoby románu.

XYZ, ilustrace František Kobík, 264 stran, 299 Kč

Cugumi Óba:

Zápisník smrti 7

Nové knihy

Kira je obklíčený, ale ještě se pořád nehodlá vzdát. Podaří se Lightovi získat jeho zápisník? A podaří se mu dotáhnout do konce plány, které si připravil ještě před svým zatčením? Souboj mezi Lightem a L vstupuje do konečné fáze. Po tomhle díle už nic nebude jako dřív.

Crew, přeložila Anna Křivánková, 214 stran, 199 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám