Hlavní obsah

Nové knihy: Munroová, Kovářík, Ždichynec, Třeštíková i Johnsrud

Právo, František Cinger

Týden přináší povídání o lásce i nenávisti a o poezii a jejím přednesu. Samozřejmě detektivky i audioknihu.

Foto: David Ryneš, Novinky

Nové knihy

Článek

Lucie Hušková:

Ike – můj italský corso pes aneb Psí život v Itálii

nOvé knihy

Autorka, žijící už téměř 25 let v Itálii, nabízí pravdivou pohádku o psím životě a o psancích v Itálii. A také o tom, jak vás italský corso pes může zruinovat, připravit o přítele a úplně změnit váš život...

Práh, 208 stran, 279 Kč, e-kniha 169 Kč

Alice Munroová:

Veřejná tajemství

nOvé knihy

Témata lásky a vášně, ženské hrdinky, hojně zfilmované dílo. V češtině poprvé vychází dílo z vrcholného období kanadské prozaičky. Hrdinkami jsou ženy a jejich duši ona zachycuje bez klišé a sentimentu. Je nazývána Čechovem z kanadského Ontaria.

Paseka, přeložila Zuzana Mayerová, 280 stran, 329 Kč

Mirek Kovářík:

Život... a poezie...?

nOvé knihy

Kniha je skvělým úvodem do četby české poezie, vášnivou obhajobou „básnického principu“ (slovy Ivana Diviše) i nenahraditelným svědectvím o více než padesáti letech života s poezií a pro poezii. Je pro mnoho lidí neocenitelná průvodkyně na cestě životem.

Galén, 358 stran, 531 Kč

Bohumil Ždichynec:

Hamlet v tekuté době

nOvé knihy

Život se s člověkem nemazlí, taková je realita bytí. Ale jaký je vlastně smysl života? Tušíme svět před životem a svět po životě. Možná magické myšlení na eruptivních vlnách poezie přispěje k objasnění této záhady, která zajímá snad každého současníka.

Aesculapus, 135 stran, 188 Kč

Radka Třeštíková:

Osm

nOvé knihy

Jednu březnovou sobotu je nalezena postřelená mladá dívka. Michaela zůstává v bezvědomí a policie je bezradná. Kdo to spáchal a proč? Snoubenec, nejlepší kamarádka, někdo z rodiny, kde hlídala děti? Vysvětlení nepřichází ani po probuzení. Michaela si totiž nic nepamatuje...

Motto, 384 stran, 349 Kč

Tim Weaver:

Němé oběti

nOvé knihy

Colm Healy patřil k nejlepším detektivům do chvíle, kdy se začal zabývat případem brutální vraždy mladé matky a osmiletých dvojčat. Healymu zničil kariéru a připravil ho o rodinu. David Raker, který se specializuje na pátrání po nezvěstných osobách, je jediný přítel, který mu zbyl.

Mystery Peress, přeložila Alžběta Lexová, 528 stran, 379 Kč

James Rollins:

Sedmá pohroma

nOvé knihy

James Rollins odhaluje starodávné nebezpečí ukryté na stránkách Bible, které ohrožuje současný svět. Pokud se skutečně odehrály egyptské rány, nemohly by nastat znovu, tentokrát v celosvětovém měřítku?

BB art, přeložil Zdík Dušek, 368 stran, 349 Kč

R. L. Stevenson:

Klub sebevrahů

nOvé knihy

Povídkový seriál Klub sebevrahů patří k Stevensonovým raným dílům a kromě tajemné atmosféry Londýna zaujme v českém prostředí nepochybně tím, že jedním z jeho protagonistů je lehkomyslný princ Florizel z Bohemie. Podání Vladimíra Dlouhého a Petra Kostky.

Radioservis, CD, mp3, 2:33 hodin, česky, anglicky, 269 Kč

Ingar Johnsrud:

Kalypso

nOvé knihy

Policejní vyšetřovatel Fredrik Beier se probouzí z bezvědomí v nemocnici v Oslu a vůbec netuší, co se mu přihodilo. Objevují se dvě oběti, které spojuje tragická minulost z doby krátce po rozpadu Sovětského svazu, kdy se jako vojáci zúčastnili neúspěšné tajné operace.

Host, přeložila Eva Dohnálková 448 stran, 349 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám