Hlavní obsah

Nové knihy: Miłoszewski, Shepardová, Liao I-wu, Procházková i Kubo

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z novinek tohoto týdne upozorňujeme na detektivní příběhy polského prozaika Zygmunta Miłoszewského, amerických prozaiků Ace Atkinsona, Roberta B. Parkera i Sary Shepardové. Pozornost si zasluhují publicistické knihy Martina Ježka, Pavla Trojana, Lenky Procházkové nebo čínského spisovatele Liao I-wua. Nádavkem samozřejmě nový komiks.

Článek

Zygmunt Miłoszewski:

Zrnko pravdy

Nové knihy

V Sandoměři, u bývalé synagogy, je nalezeno tělo nahé ženy s pořezaným hrdlem. Prokurátor Szacki, který po milostném románku opustil rodinu i Varšavu, dostane za úkol vraždu vyšetřit. Je to úkol a zároveň šance, jak se vyrovnat i sám se sebou.

Host, přeložila Tereza Pogodová, 400 stran, 329 Kč

Ace Atkins, Robert B. Parker:

Říše divů

Nové knihy

Za bláznivým snem obnovit proslulý bostonský zábavní park Wonderland je posedlost penězi. Způsoby, kterými chce magnát hazardního průmyslu svého cíle dosáhnout, jsou nevybíravé a stejně postupují i ostatní zájemci. Detektiva Spensera čeká tvrdý a nesmlouvavý boj.

BB art, přeložila Petra Klůfová, 288 stran, 249 Kč

Sara Shepardová:

Hra lží: Hra na schovávanou

Nové knihy

Když hrdinka knihy ještě žila, rodina jí připadala dokonalá. Adoptivní rodiče ji zbožňovali a mladší sestra Laurel se ji snažila napodobit. Ale když její znovunalezená sestra-dvojče Emma zaujala její místo a pátrá po jejím vrahovi, zjišťuje, jak je rodina problematická.

BB art, přeložila Michaela Krýslová, 200 stran, 229 Kč

Martin Ježek a Pavel Trojan:

Tak nám zabili Ferdinanda

Nové knihy

Novinář a bývalý balkánský zpravodaj Českého rozhlasu Martin Ježek odhaluje v sedmi reportážích společně se serbistou Pavlem Trojanem pozadí českých stop v Bosně a Hercegovině zcela nezáměrně mířících k Sarajevskému atentátu z června 1914.

Radioservis, 144 stran, 199 Kč

Lenka Procházková:

Bílý klaun

Nové knihy

Kniha známé prozaičky nabízí její občanská stanoviska, zvláště v souvislosti s církevními restitucemi. Obsahuje i znění archivních dokumentů (trestní oznámení na členy vlády Petra Nečase i na kardinála Duku) včetně dopisů pro papeže Benedikta a papeže Františka.

Epocha, 208 stran, 199 Kč

Liao I-wu:

Kulky a opium

Nové knihy

Prozaik, který zaujal knihou Hovory se spodinou, se věnuje při příležitosti 25. výroční masakru na pekingském náměstí Nebeského klidu této události. Tehdy armáda krvavě potlačila demonstraci desetitisíců studentů, kteří požadovali větší svobodu a demokracii.

Mladá fronta, přeložil Bohumil Smil, 384 stran, 299 Kč

Matthew Dicks:

Paměti imaginárního kamaráda

Nové knihy

Imaginárním kamarádem je Budo, který mladého Maxe bezvýhradně miluje a je jeho andělem strážným. Nedokáže ho ochránit jen před učitelkou paní Pattersonovu, která přišla o své vlastní dítě a věří, že ona jediná je schopna se o Maxe náležitě postarat. Dokonce ho unese.

Argo, přeložila Dominika Křesťanová, 316 stran, 298 Kč

Tite Kubo:

Bleach 13: The Undead

Nové knihy

Kenpači Zaraki je nesmírně nebezpečný soupeř, avšak Ičigo není jediný, kdo narazil na nepřítele. Chad se totiž cestou k Rukiině vězení setkává se svérázným kapitánem 8. jednotky, a přestože Šunsui Kjóraku působí docela neškodně, zdání někdy šeredně klame...

Crew, přeložila Anna Křivánková, 184 stran, 189 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám