Hlavní obsah

Nové knihy: Miloslav Jenšík, Alois Jirásek, Charles Dickens a další

Právo, Jan Šída

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden přinesl knižní trh vedle klasických děl Charlese Dickense či Aloise Jiráska také publikaci o fotbalovém klubu Bohemians. Kromě toho se mohou čtenáři těšit i na napínavý detektivní román, který pracuje se skutečnými reáliemi.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Miloslav Jenšík: Bohemka je a bude, Kniha první

Historik českého fotbalu, autor literatury faktu, držitel řady prestižních ocenění, se do dějin jednoho z nejslavnějších českých fotbalových klubů poprvé zapsal roku 2005 jubilejní publikací Zelenobílé století. Historie pražských Klokanů i jejich magického Ďolíčku, které byl a je po víc než sedm desetiletí sám svědkem, ho upoutala tak, že se k ní teď vrací v mnohem rozsáhlejší podobě.

Epocha, 592 stran, 799 Kč

Obal knihy

Diane Setterfieldová: Byla jednou jedna řeka

V zapadlém hostinci na břehu Temže si Štamgasti nad pivem vypravují historky, když tu se rozrazí dveře a v nich stojí cizinec s tělíčkem mrtvé dívenky v náručí. O několik hodin později se dítko opět vrátí mezi živé. Je to zázrak? Dívky se chtějí ujmout tři rodiny. Nemůže však patřit všem. Dřív, než se ukáže její pravá totožnost, vyplavou na povrch mnohá další tajemství.

Vyšehrad, 472 stran, 399 Kč

Obal knihy

André Aciman: Dej mi své jméno

Příběh silné lásky mezi dospívajícím Eliem a o pár let starším Oliverem, odehrávající se ve vile na jednom útesu italské Riviéry. Ani jeden z nich není na následky vzájemné přitažlivosti připraven, oba proto nejdřív předstírají lhostejnost. Autor zachycuje jejich osudy bravurně jako málokdo.

Slovart, 248 stran, 269 Kč

Obal knihy

Pavel Kohout: Les Bor

Les Bor u Českých Budějovic, kterému se také říká les oběšenců, je místo opředené mnoha tajemstvími a tragickými událostmi. Není tedy divu, že poté, co najde skupina studentů v lese zavražděného muže, vyvolá tento hrůzný čin značný rozruch. Případ dostává na starosti zkušený kriminalista Karel Koutný spolu s Janem Sojkou a vyšetřování ovlivní i jejich osobní životy.

Moba, 256 stran, 269 Kč

Obal knihy

Charles Dickens: kronika Pickwickova klubu

Románovou kroniku tvoří pozůstalé zápisy členů Dopisující společnosti Pickwickova klubu. Coby všestranné dopisovatele je Dickens posílá na cestu a proniká s nimi do nejrůznějších vrstev společnosti. Jako bystrý pozorovatel a mistr realistického zachycení charakterů a scén líčí zákulisní praktiky místních voleb, žurnalistické bojůvky mezi představiteli dvou soupeřících politických stran, nekalé advokátské a soudcovské postupy.

Slovart, 840 stran, 499 Kč

Obal knihy

Alois Jirásek: Staré pověsti české

Staré pověsti české popisují události z české historie založené na lidové slovesnosti a historických faktech. Kniha vyšla poprvé již v roce 1894 a s výjimkou období protektorátu vychází opakovaně dodnes. V tomto vydání s ilustracemi Věnceslava Černého.

Slovart, 400 stran, 299 Kč

Obal knihy

Petra Dvořáková: Vrány

Dvanáctiletá Bára se právě nachází na prahu dospívání. Projevuje se u ní výtvarné nadání, ale také živelná a občas nezvladatelná povaha. S nástupem puberty se konflikt mezi její spontánností a touhou matky po nekomplikovaném životě dramaticky prohlubuje. Zvlášť v kontrastu s její o něco starší, poddajnou sestrou. Čím více chce Bára svou přirozenost realizovat, tím úporněji se její okolí snaží tyto nesrozumitelné a průměru se vymykající potřeby ovládnout.

Host, 184 stran, 299 Kč

Obal knihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám