Hlavní obsah

Nové knihy: Makisová, Kepnesová, Gattis a Pouillon

Právo, František Cinger

Tento týden přinesl román o životě arménské menšiny na Kypru, o afroameričanech v Los Angeles i historii Norska od 2. světové války do dneška. Nechybí návod, jak komunikovat s dětmi i jak se vyrovnat se smrtí. Samozřejmě nemůže chybět audiokniha a komiks.

Článek

Eve Makisová:

Tymiánové dopisy

Nové knihy

Když Katerine zemře babička, zanechá záhadnou krabičku na koření, která obsahuje arménsky psané dopisy. Katerine se vydává na Kypr, kde se setkává s mladým Arménem, jenž se jí stane průvodcem nejen po babiččině minulosti, ale i po současnosti ostrova.

Argo, přeložila Jitka Jeníková, 232 stran, 298 Kč

Caroline Kepnesová:

Skrytá těla

Nové knihy

Joe Goldberg, šarmantní antihrdina s vražednými sklony, se i ve svém dalším příběhu snaží najít dokonalou lásku. V jeho knihkupectví začala pracovat Amy Adamová a Joe zjišťuje, že je svou kolegyní posedlý...

Domino, přeložil Jan Netolička, 464 stran, 359 Kč, e-kniha 179 Kč

Ryan Gattis:

Šest dní hněvu

Nové knihy

Příběhy odehrávající se uprostřed chaosu, který se rozpoutal v Los Angeles. Dne 29. dubna 1992 ve čtvrt na čtyři odpoledne zprostil soud viny tři strážníky losangeleské policie, obviněné z použití nepřiměřené síly při zneškodňování černocha jménem Rodney King...

Host, přeložila Lucie Mikolajková, 408 stran, 349 Kč

Gard Sveen:

Poslední poutník

Nové knihy

Kdo byla Agnes Gernerová, krásná dívka, která přijela do Osla na podzim roku 1939? V květnu 2003 byly nalezeny kosterní pozůstatky pocházející z 2. světové války. O několik týdnů později je zavražděn zestárlý podnikatel Carl Oscar Krogh, bývalý člen odboje...

Host, přeložila Daniela Mrázová, 495 stran, 349 Kč

Fernand Pouillon:

Divoké kameny

Nové knihy

Historický román je příběhem dobového architekta a vedoucího stavby, který ve 12. století budoval v Provence opatství. Den za dnem sledujeme, jak středověký mnich – stavitel zápasí s lidskou slabostí a tíhou reality, čelí protivenstvím, ale i rozporům ve svém nitru.

Vyšehrad, přeložil Denis Molčanov, 240 stran, 248 Kč

Laura Markhamová:

AHA! rodičovství

Nové knihy

Většina knih na téma rodičovství se zaměřuje na změnu chování u dětí. Tato kniha však začíná u rodičů. Pomůže jim lépe porozumět vlastním emocím. Poskytuje jednoduché a praktické návody, jak zpracovat vlastní reakce a stanovit si zdravé hranice vztahu a jasné komunikace.

Mladá fronta, přeložila Jana Vlková, 296stran, 269, e-kniha 199 Kč

Atul Gawande:

Nežijeme věčně

Nové knihy

Lidé tráví poslední chvíle svého života zpravidla ve zdravotnických zařízeních, odděleni od blízkých, od domova. Rozpačití lékaři nevědí, jak reagovat na pacientovy otázky na smrt a umírání, spoléhají na falešnou naději a „léčí“ pacienta za každou cenu. Jak se chovat správně?

Dokořán, přeložila Bronislava Bartoňová, 240 stran, 298 Kč, e-kniha 199 Kč

Deyan Sudjic:

B jako Bauhaus

Nové knihy

Ředitel londýnského Muzea designu v abecedně řazených esejích věnovaných nejen věcem každodenní potřeby, ale i významným designérům a uměleckým hnutím, odhaluje, jak způsob, jakým jsou věci navrhovány a jak je používáme, ovlivňuje chápání světa kolem nás.

Kniha Zlín, přeložili Lukáš Novák a Radka Knotková, 504 stran, 399 Kč, e-kniha 199 Kč

Peter Karvaš:

Sedm svědků

Nové knihy

Dva násilníci, jedna žena, jedna vražda a sedm svědků. Fakta, se kterými pracují dva policejní vyšetřovatelé. Koncert Dany Medřické, Jana Třísky, Jaroslava Kepky, Jaroslava Marvana, Karla Högera, Rudolfa Hrušínského, Rudolfa Jelínka, Vladimíra Brabce a dalších.

Radioservis, režie Jiří Horčička, 1 h. 10 min, 229 Kč

Neil Gaiman a kolektiv:

Vražedná tajemství a další příběhy

Nové knihy

Ultimátní sbírka komiksů nakreslených podle povídek tvůrce Sandmana, jehož příběhy adaptovali takové komiksové veličiny jako P. Craig Russell (příběh Vražedná tajemství), Michael Zulli (Cena, Dcera sov, Fakta v případě zmizení slečny Finchové) či James Bolton (Harlekýnův Valentýn).

Crew, přeložil Petr Kotrle, 196 stran, 599 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám