Hlavní obsah

Nové knihy: Kynčl, Nesvadbová, Jakešová, Pourová i Harrison

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pestrá povánoční mozaika vzpomínek na Hrabala, rozhovorů s mnoha českými lékaři, cestovatelských i vánočních kuriozit, ale i filozofie a povídání o správné výživě.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

John Jaroslav Kynčl:

Na přelomu časů

Koláž rozhovorů, fotografií, dopisů i vzpomínek na Bohumila Hrabala a Jiřího Koláře je nejen mozaikou humoru a poetických obrazů, ale i galerií toho, co se v domácím i exilovém kulturním prostoru v minulém století odehrávalo. Prostorem bez hranic tak procházejí Miloš Forman i Jiří Menzel, Pavel Tigrid i Joska Skalník, Meda Mládková a Jiří Stivín, Jindřich Chalupecký a Josef Hiršal, Václav Havel i Jiří Mucha a mnozí další.

Galén, 199 stran, 300 Kč

Obal knihy

Barbara Nesvadbová, Jakub Knězů:

Hovory s doktory

Barbara Nesvadbová vyzpovídala dvanáct předních českých lékařů z nejrůznějších oborů – Hanu Papežovou, Andreje Sukopa, Jana Marka, Jiřího Kříže, Roberta Lischkeho, Pavla Pafka, Radkina Honzáka, Jana Beneše, Cyrila Hoeschla, Jana Pirka, Petru Tesařovou a Antonína Pařízka. Mluvila s nimi o práci, o zdraví, o vztahu k pacientům, o láskách a víře, která je provází.

Universum, 192 strany, 299 Kč, audiokniha 269 Kč

Obal knihy

John Kenn Mortensen, Benni Bødker:

Vánoční bestiář

Svátky klidu mají mnoho různých podob a někdy jsou tvorové, kteří je reprezentují, poněkud zneklidňující. Autor proto vytvořil taxonomii vánočních stvoření, jak je znají lidé po celém světě. Díky osobitému smyslu pro humor a ještě osobitějšímu skvělému kreslířskému talentu je Vánoční bestiář přesně tou publikací, kterou musíte mít doma.

Argo, přeložila Helena Březinová, 112 stran, 248 Kč

Obal knihy

Dominique Lanni (editor):

Fantastický bestiář cestovatelů

Cestovatelé již od dávných časů naráželi na svých poutích na podivuhodná stvoření, bytosti stejně fascinující jako děsivé. Zvířata skutečná, byť exotická – velryby, vorvani, sloni, se potkávají s monstry, baziliškem, drakem, Chimérou. Stvoření na samém pomezí lidskosti. Bestiář shrnuje představy cestovatelů, jak se proměňovaly od starověku až po 20. století, a je skutečným kabinetem kuriozit.

Argo, přeložila Jana Žůrková, 384 strany, doporučená cena 548 Kč

Obal knihy

Lenka Karfíková, Aurelius Augustinus:

O velikosti duše

Augustinův raný dialog, v němž se řeší otázka velikosti duše: nejen ve smyslu místních rozměrů, ale také co do jejích obdivuhodných schopností. Autor hledá rovněž odpověď na otázku počtu duší. Text doprovází obsáhlý úvod a komentáře filosofky a teoložky Lenky Karfíkové.

Vyšehrad, 160 stran, 249 Kč

Obal knihy

Harry Harrison:

Na západ od ráje

„Když dinosauři vládli Zemi…“ V tomto díle, vysoce hodnoceném čtenáři i kritikou, jí stále ještě vládnou. Vesmírná katastrofa, která před 65 miliony let ukončila éru praještěrů, se ve světě tohoto románu nikdy nestala. Vývoj obřích plazů pokračoval dál a vyvrcholil Yilané, nejinteligentnější a nejvyspělejší rasou na Zemi. Když jsou však její příslušníci příchodem doby ledové přinuceni překročit oceán, dojde k prudkému střetu s novým a divokým savčím plemenem, s nímž se dosud nikdy nesetkali.

Laser, přeložil Martin Janda, 640 stran, 499 Kč

Obal knihy

David Mack:

Star Trek: Discovery – Nejtěžší chvíle

Během služby na palubě hvězdné lodi Shenzhou je poručík Michael Burnhamová, pozemšťanka vychovaná a vzdělávaná Vulkánci, povýšena na dočasného prvního důstojníka. Avšak aby si svůj nový post udržela, musí kapitánce Philippě Georgiou dokázat, že si jej zaslouží.

Laser, přeložil Jakub Marek, 344 strany, 359 Kč

Obal knihy

Vicente Segrelles:

Žoldnéř

Komiksový Žoldnéř obdrží nabídku, kterou nemůže odmítnout. Společně s Nan-taj by se měl podílet na ochraně a zabezpečení kláštera v Kráteru. Ještě předtím však musí projít náročnou, několikanásobnou zkouškou, v níž bude riskovat vlastní život. Žoldnéř se tak v tomto díle postaví gigantickým válečníkům, monstrózním obludám.

Crew, přeložil Jiří Pešek, 64 strany, 299 Kč

Obal knihy

Andrea Jakešová, Veronika Pourová:

O výživě

Kniha o zdravé výživě psaná srozumitelnou formou pro širokou veřejnost. Jsou éčka opravdu škodlivá? Fungují detoxy? Jaká úskalí skrývají populární diety? Jak porozumět složení potravin a jak mít každý den na talíři jen to nejlepší? Bojovnice za pravdu o zdravé výživě znají odpovědi.

Pointa, 160 stran, 399 Kč

Obal knihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám