Hlavní obsah

Nové knihy: Kratochvil, Irving, Vondruška, Krivak a Rankin a další

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zbrusu novou knihou je svérázná próza brněnského mistra Jiřího Kratochvila. Pozornost jistě upoutá i americký bouřlivák John Irving. Do časů Alexandra Velikého zve Američan Christian Cameron a přemyslovskou tetralogii dokončil Vlastimil Vondruška. Důsledky 1. světové války ukazuje román „slovenského Američana“ Andrewa Krivaka, prokletí z války druhé je tématem australské prozaičky M. L. Stedmanové. Američanka Laurell K. Hamiltonová nabízí detektivku, stejně jako Dán Jussi Adler-Olsen i Brit Ian Rankin. Citový svět žen přibližuje irská prozaička Cathy Kellyová. A nádavkem komiks Gartha Ennise a Lana Mediny.

Článek

Jiří Kratochvil:

Alfa Centauri

Nové knihy

Romaneto, v němž jeden z vypravěčů jinoch Jonáš byl co nemluvně nalezen za průtrže mračen v liduprázdné tramvaji. Do jeho osudu vstoupí bezdomovec Charlie, muž „mnoha řemesel“. Okolnosti nejasné, avšak oba se v brněnských Černých Polích nesetkali náhodou…

Druhé město, 152 stran, 279 Kč

John Irving:

V jedné osobě

Nové knihy

Příběh vyprávěný v první osobě s tématem homosexuality i sadomasochistických praktik, který napsal autor pro jednadvacetiletého syna, který je gay. Pojednává o šedesátiletém bisexuálovi jménem William, který vzpomíná na svůj nezřízený život v 50. a 60. letech.

Odeon, přeložil Jiří Hanuš, 496 stran, 379 Kč

Christian Cameron:

Tyran

Nové knihy

Píše se rok 333 př. n. l. Kineiás a jeho řečtí druhové bojují po boku Alexandra Velikého a přispívají k vítězství nad perským vládcem Dáreiem III. Po návratu do rodných Athén se Kineiás místo vděku a slávy setkává s nepřátelstvím a odchází do vynuceného exilu.

BB art, přeložil Antonín Otáhal, 408 stran, 149 Kč

Vlastimil Vondruška:

Přemyslovská epopej IV – Král básník Václav II

Nové knihy

Závěrečný díl ságy začíná koncem vlády Přemysla II. Otakara, vypráví o Václavu II. a vraždě jeho syna Václava III. Václav II. byl mužem s duší umělce, ale také známý erotickou náruživostí. Jeho doba je časem dvorských intrik a zápasu mezi šlechtou, dobou nástupu měst.

Moba, 664 stran, 364 Kč

Andrew Krivak:

Dlouhý návrat

Nové knihy

Poutavý, poetický i drsný příběh Jozefa Vinicha, slovenského přistěhovalce, který se po rodinné tragédii vrací s otcem z Colorada do Košic. Narukuje do rakousko-uherské armády, přežije boje na Piavě a skončí v italském zajetí. Po mnoha peripetiích se vrací do USA.

Odeon, přeložila Petra Diestlerová, 176 stran, 279 Kč

M. L. Stedmanová:

Světlo mezi oceány

Nové knihy

Tom Sherbourne přežil válečné běsnění na západní frontě a teď touží po místě, kde by znovu našel vnitřní klid. Stane se strážcem majáku na západním cípu Austrálie. Se ženou jsou spokojeni jen do chvíle, než moře vyplaví člun s mrtvým mužem a miminkem na palubě.

Plus, přeložila Kateřina Kovářová, 368 stran, 369 Kč

Laurell K. Hamiltonová:

Pohlazení soumraku

Nové knihy

Hlavní hrdinka je žena, s níž si není radno zahrávat. Pracuje pro detektivní kancelář v Los Angeles, která se specializuje na případy s nadpřirozenými motivy. A že ve světě, kde vedle lidí žijí všemožné druhy kouzelných bytostí, o takové případy vůbec není nouze.

Epocha, přeložila Kateřina Bínová, 285 stran, 259 Kč

Jussi Adler-Olsen:

Složka 64

Nové knihy

Zneužívání, nátlak a týrání patřily před čtyřiceti lety do života žen deportovaných na dánský ostrov Sprogø. Podobný osud potkal i Nete Hermansenovou, jíž se odtud podařilo dostat pryč. Tvrdohlaví asistenti Asad a Rose přinutí svého šéfa Carla Mørcka znovu otevřít starý případ.

Host, přeložila Magdalena Jírková, 544 stran, 349 Kč

Ian Rankin:

V cizím hrobě

Nové knihy

Uplynulo pětadvacet let od chvíle, kdy se John Rebus objevil na scéně, a protože teď, v důchodu, se na řešení odložených případů může podílet jenom jako civilní zaměstnanec, touží po návratu do přední linie kriminálního oddělení. Způsobuje ale samé problémy.

BB art, přeložila Jitka Fialová, 344 stran, 299 Kč

Cathy Kellyová:

Zlaté náměstí

Nové knihy

Zlaté náměstí je magické místo uprostřed Dublinu, kde se spřádají a splétají osudy několika výjimečných žen. Které si kladou několik otázek: Existuje recept na spokojený a šťastný život? Dokáže se člověk řídit dobrými radami? A je vůbec možné předávat zkušenosti?

BB art, přeložila Šárka Kubánková, 384 stran, 149 Kč

Garth Ennis, Lan Medina:

Punischer Max: Vdovy

Nové knihy

Rozhodly se dokázat to, na čem si vylámaly zuby tisíce chlapů... Pět žen, ze kterých komiksový Punisher kdysi udělal vdovy. A vznikl tak dluh, který se dá splatit jedině krví.

BB art, přeložil Richard Podaný, 168 stran, 399 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám