Hlavní obsah

Nové knihy: Koubek, Sichinger, Dán, Crombie, Robertsonová

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nabídku knih zahajujeme českou novinkou Jana Koubka a další prózou Martina Sichingera, související opět s poválečnou Šumavou. Britka Lindsey Davisová zavádí do starého Říma, její rodák Christopher Tyerman do doby křížových válek. Detektivky zastupuje slovenský klasik Dominik Dán, pokračuje populární britská autorka Deborah Crombie.

Článek

Jan Koubek:

Matky

Nové knihy

Vypravěčem je Petr Ramon, který celý dospělý život strávil ve vrátnici nemocnice. Jeho vzpomínky však neznají místo či čas, rozprostírají se přes celé století. Je očitým svědkem a zároveň sběratelem předmětů, které někdo ztratil, někde zapomněl. Stačí je zahlédnout, stačí se dotknout – každá drobnost vede k vyprávění a čtenář vstoupí do děje spolu s ní.

Odeon, 144 stran, 199 Kč

Martin Sichinger:

Duchové Šumavy

Nové knihy

Píše se říjen 1946. Na jedné straně stojí Kilián Nowotný, slavný pašerák, Král Šumavy. Na druhé štábní kapitán Ladislav Kilián, velitel oddílu ministerstva vnitra. Oba ví o cenném pokladu, který odsunutí Němci schovali pod vimperským zámkem. A mezi nimi se strážmistr Jan Firman, syn slavného finance, marně snaží odhalit, co se skrývá ve městě, z něhož všechny cennosti odvezly americké jednotky.

65. pole, 296 stran, 249 Kč, e-kniha 139 Kč

Lindsey Davisová:

Bohyně odplaty

Nové knihy

Léto roku 77 n. l. vrcholí a soukromého informátora Marka Didia Falcona pronásleduje nepřízeň osudu. Pouze práce mu pomůže alespoň na chvíli zapomenout na smutek ze smrti blízkých. S dlouholetým přítelem Petroniem Longem se vrhá do pátrání po záhadně zmizelém manželském páru, který dodával sochy jeho otci.

BB art, přeložila Petra Andělová, 336 stran, 249 Kč

Christopher Tyerman:

Svaté války, Dějiny křížových výprav

Nové knihy

Detailní historie křížových výprav v nečekaných a širokých souvislostech založených na nejnovějších výzkumech a stupni historického poznání. Cíle křižáků, původně se odvíjející do osvobození Jeruzaléma z rukou nevěřících, se postupně stanou bojem proti bezvěrcům či jinověrcům na mnoha frontách.

Nakladatelství Lidové noviny, 800 stran, 999 Kč

Dominik Dán:

Mucholapka

Nové knihy

V příběhu volně navazujícím na román Moucha se detektivové z oddělení vražd vrací k případu, který jim již rok nedává spát – záhadné smrti mladé dívky Cley Petreskuové. Muž – bestie, který vraždí ženy brutálním způsobem v jejich bytech, je zaměstnává na sto procent. V jeho stínu se však obratně pohybuje další muž, který nemá s ženami o mnoho větší slitování…

XYZ, přeložil Josef Šmatlák, 374 stran, 299 Kč

Deborah Crombie:

Zmizela beze stopy

Nové knihy

Když tým záchranářů objeví v řece mrtvolu vysoce postavené policistky Rebeky Meredithové, Duncanu Kincaidovi se do vyšetřování příliš nechce. Má totiž za několik dní vystřídat svou ženu Gemmu na rodičovské dovolené s Charlottkou. Komplikovaný a politicky citlivý případ se však bez něj a bez Gemmy neobejde…

Motto, přeložila Dagmar Brejlová, 368 stran, 279 Kč

Imogen Robertsonová:

Nástroje temnoty

Nové knihy

Harriet Westermanová najde na okraji svého pozemku tělo zavražděného muže, který má u sebe prsten s pečetí sussexského hraběcího rodu Thornleighů. Zločin volá po spravedlnosti. Harriet přiměje ke spolupráci samotářského a podivínského anatoma Gabriela Crowthera. Mrtví přibydou. Román odhaluje tajemství, které už jednu rodinu zničilo a ohrožuje i další.

Jota, přeložila Markéta Schubertová, 348 stran, 348 Kč, e-kniha 199 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám