Hlavní obsah

Nové knihy: Kehlmann, Macmillanová, Larková, Cimický i Dumková

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letní čtení o lásce, historický román, detektivka, utajené skandály naší historie. To vše přináší tento týden.

Foto: David Ryneš, Novinky

Nové knihy

Článek

Daniel Kehlmann:

Tyll

Obal knihy

Ožívá postava středověkého kejklíře a jízlivého šprýmaře Tylla Ulenspiegela, přenesená do období třicetileté války. Ocitá se u klíčových dobových událostí, které se spojují v působivou výpověď o lidské omezenosti a pověrčivosti, o fanatismu i pokrytectví, ale i o síle umění.

Argo, přeložil Michael Půček, 368 stran, 398 Kč, e-kniha 248 Kč

Gilly Macmillanová:

Vyvrhel

Obal knihy

Nejlepší kamarádi Noah a Abdi se od sebe nehnou ani na krok. Jenže když je v bristolském Feeder Canalu nalezen Noah v bezvědomí, Abdi nechce - nebo nemůže - říct, co se stalo. Detektiv Jim Clemo si odbyl povinné volno a nyní má prošetřit tuhle nešťastnou nehodu.

Kalibr, přeložila Markéta Polochová, 288 stran, 273 Kč, e-kniha 229 Kč

Sarah Larková:

Rok delfínů

Obal knihy

Román o lásce a životních snech, odehrávající se v exotickém prostředí Nového Zélandu Poté co jsou její děti už víceméně samostatné a manžel se jí stále víc odcizuje, vrací se Laura v duchu často k svému někdejšímu snu stát se mořskou bioložkou...

Ikar, přeložila Zlata Kufnerová, 352 strany, 323 Kč, e-kniha 249 Kč

Jan Cimický:

Najdi si mne

Obal knihy

Kde necháváme své vzpomínky? Jan je hledá v domovině, ve Francii i v Číně. Na cestě prožívá příběhy, které se odehrály v jiných životech, láska se k němu přibližuje a zase vzdaluje a dobrodružství je jako míjení všeho, co tvoří jeho svět, jemuž začíná rozumět.

Šulc-Švarc, 208 stran, 299 Kč

Barbara Erskinová:

Strom duchů

Obal knihy

Při pořádání pozůstalosti objevuje Ruth deník a dopisy předka z 18. století. Jde o Thomase Erskina (1750–1823), skutečnou postavu britských dějin a prapředka autorky. Hrdinka poznává jeho barvitý životní příběh, ale i jeho schopnost komunikovat s duchy zemřelých...

Brána, přeložila Eva Křistková, 552 strany, 449 Kč

Jaroslav V. Mareš:

Přísně tajné skandály

Historie plná příběhů, které jsme neměli znát. Proč svět zná Alžbětu Báthoryovou, zatímco její českou předchůdkyni nezná nikdo? Na čem ztroskotal pokus českých fašistů předběhnout Hitlera a převzít u nás moc dřív, než se to podařilo v Německu?

Epocha, 360 stran, 299 Kč, e-kniha 169 Kč

Steve Ross, Glenn Frank, Brian Wallace:

Střepy života

Obal knihy

Strhující příběh o neskutečné vůli žít. Autor se narodil v Polsku, prošel tábory v Osvětimi a Dachau a jen šťastnou shodou náhod několikrát unikl smrti. Po válce se dostal do Spojených států, nějakou dobu žil v sirotčinci, ale postupně se vypracoval a stal se učitelem...

Brána, přeložila Anna Štorkánová, 216 stran, 233 Kč, e-kniha 179 Kč

Marika Dumková:

Busny: Tam

Obal knihy

Jsme Marika a David a vydali jsme se do Afriky natáčet seriál. Kniha popisuje náš příběh i každodenní pocity a zážitky, jež oko kamery nezachytilo. O tom, jaké je vržení uspěchaného Evropana do líně tekoucí řeky afrického času. O krásách i nesnázích na každém kroku.

Jota, 296 stran, 348 Kč

Miroslav Veverka:

Hledání Boha

Obal knihy

Autor čtivým způsobem mapuje dějiny teologického myšlení a osvětluje základní pojmy, jako je panteismus, deismus či teismus. Zvláštní pozornost věnuje teologickému myšlení 20. století, které reagovalo na rozvoj vědeckého poznání.

Prostor, 360 stran, 347 Kč

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám