Hlavní obsah

Nové knihy: Jones, Riedel, Bennett a Fritz

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Barevná směs nových titulů nabízí autobiografii zpěváka Toma Jonese, portrét skupiny Plastic People, knihu o předchůdcích českého komiksu v 19. století i řadu sci-fi a fantasy románů. Také rozbory děl a popis doby Williama Shakespeara.

Článek

Tom Jones:

Tom Jones – Znovu na vrcholu

Nové knihy

Autobiografie Tygra z Walesu. Jak se klukovi z velšské hornické rodiny podařilo dosáhnout světového úspěchu? A jak přežil zvraty slávy a bohatství a zůstal nejen stále zajímavý, ale ve skutečnosti se s věkem stal důvěryhodnějším a ještě zajímavějším?

Jota, 472 stran, 398 Kč, e-kniha 259 Kč

Jaroslav Riedel:

Plastic People a český underground

Nové knihy

Historie skupiny v letech 1968-1988. Autor hovořil s desítkami přímých účastníků, především se samotnými hudebníky. Čerpal z rukopisných kronik Plastic People a řady dobových dokumentů - deníků, dopisů, vyšetřovacích a soudních spisů i svazků StB.

Galén, 476 stran, 500 Kč

Martin Foret, Tomáš Prokůpek:

Před komiksem

Nové knihy

Domácí obrázkový seriál ve 2. polovině 19. století. Publikace sleduje i práce známých českých výtvarníků, ilustrátorů a karikaturistů, jako byli Josef Mánes, Karel Václav Klíč, Mikoláš Aleš nebo Artuš Scheiner, jejichž tvorba je tak v tomto kontextu nově interpretována.

Akropolis, 368 stran, 550 Kč

Robert Jackson Bennett:

Město mečů

Nové knihy

Před několika generacemi bylo město Voortyaštan baštou bohyně války a smrti. Dnes je tam generálka Turyin Mulagheshová – prostořeká hrdinka bitvy v Bulikově, údajná válečná zločinka – vyhoštěna, aby počítala dny do důchodu a byla zapomenuta.

Host, přeložil Milan Pohl, 550 stran, 314 Kč

Kendra Elliotová:

Pohřbení

Nové knihy

Je tomu už osmnáct let, co se z lesa vynořil Chris Jacobs, jediný ze školního autobusu plného dětí, které byly uneseny neznámo kam. Když se najde masový hrob spolužáků, jeden chybí – bratr reportéra Brodyho. Novinář musí nalézt Chrise, o němž ale nikdo neví, kde je.

Mystery Press, přeložila Kateřina Kuncová, 304 stran, 229 Kč, e-kniha 149 Kč

Pavel Fritz:

Archa zrůd

Nové knihy

Čtenář se stane svědkem odkrývání šokujících mimozemských artefaktů, prozkoumávání záhadných vraků, Hotelu nekonečno i bavorského kláštera sužovaného děsivým zlem. S bandou desperátů se vydá hledat poklad Černého Lombarďana...

Epocha, 312 stran, 255 Kč

Renáta Fučíková:

Shakespeare – 12 převyprávěných her v historických souvislostech

Nové knihy

Každá ze Shakespearových divadelních her je doplněna vstupy věnovanými vnějším projevům doby – např. renesanční módě, architektuře, italské literatuře, cestám Angličanů na jih, vztahu starého kontinentu ke koloniím – a historickým souvislostem.

Vyšehrad, 208 stran, 398 Kč

Eric Berne:

Sex v lidském milování

Nové knihy

Autor humorným a místy prostořekým způsobem pojednává o tom, jak hovořit o sexualitě, jak zacházet s obscenitou, jakým způsobem provádět sexuální výchovu, o orgasmu, o používání a zneužívání sexuálních orgánů, o vztahu sexuality k vědě, o intimitě či manželství.

Portál, přeložil Tolimat, Rani, 248 stran, 325 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám