Hlavní obsah

Nové knihy: Hubač, Dempsey, Robotham i Mitchellová

Právo, František Cinger

Připomínka velkého českého scenáristy, romány z historie i současnosti. Úvahy o reinkarnaci. A také komiks.

Foto: David Ryneš, Novinky

Nové knihy

Článek

Patrik Ulrich:

Jiří Hubač: Šlechtic příběhů

Obal knihy

Filmy Babí léto, Učitel tance. Seriály Sanitka a Dobrá voda. Televizní filmy Ikarův pád, Tažní ptáci či Nezralé maliny. Všechny mají společného jmenovatele, a tím je scenárista Jiří Hubač (1929–2011). Kniha ho představuje nejen jako tvůrce, ale i jako člověka.

Brána, 240 stran, 299 Kč

Eoin Dempsey:

Růže bílá, černý les

Obal knihy

Píše se rok 1943. V letech před Hitlerovým vzestupem k moci byl domek Gerberových plný smíchu. Ale to je minulost. Franka je nyní sama, otec i bratr jsou ve víru války. V lese se objeví parašutista Luftwaffe. Rozhodne se mu pomoci, ale zjistí, že není tím, za koho se vydává.

Ikar, přeložila Anna Křivánková, 272 strany, 359 Kč

Michael Robotham:

Vykrvácet

Obal knihy

Když se Sienna Hegartyová, kamarádka dcery Joea O’Loughlina, objeví u dveří jeho domu v šoku, neschopná říct, co se stalo, je celá od krve. U Sienny doma objeví policie zásadní díl celé skládačky: mrtvolu jejího otce, bývalého policisty. Testy potvrdí, že krev, kterou na sobě Sienna má, patří panu Hegartymu.

Moba, přeložila Martina Buchlová, 504 strany, 359 Kč e-kniha 199 Kč

Anna Toddová:

Sestry Springovy

Obal knihy

Děvčata Springova vyrůstají na vojenské základně v New Orleans. Každá ze sester je úplně jiná a všechny dohromady představují živelnou pohromu. Příběh plný romantiky a dramat převádí témata lásky, války, dospívání a rodiny.

Yoli, 368 stran, 299 Kč

Caroline Mitchellová:

Němý svědek

Obal knihy

Emma je milující manželka a oddaná matka, a také vrah. Léta mlčí o mrtvém milenci, kterého pohřbila na zahradě. Manžel Alex chce, aby se přestěhovali, ale dokud se jí nepodaří zahladit veškeré stopy, nemůže jen tak dům opustit. Když se rozhodne tělo vykopat, zjistí, že hrob je prázdný...

Ikar, přeložil Ondřej Duha, 304 strany, 359 Kč

Ivana Fexová:

Dobrodružství Fany a Beryho

Obal knihy

V malé vesničce mezi městy Telč a Dačice žijí na farmě dva psi – Fany a Bery. Jsou to nezbedové, rádi utíkají a vyvádějí lumpárny, jimiž rozčilují svého souseda krkavce Emana. Pozoruje je z výšky a všechny jejich příhody si pařátkem zaznamenává do svého deníku.

Pikola, 80 stran, 259 Kč

František Neužil:

Řezenské ortely

Obal knihy

Román o životě a panování velkomoravského knížete Rostislava. O jeho snaze sjednotit a pozvednout zemi, o neustálém válčení s franckým králem Ludvíkem Němcem a bavorskými kněžími, o Svatoplukově zradě. Ale také o lásce ke krásné Korinně i o putování věrozvěstů Cyrila a Metoděje.

Moba, 368 stran, 349 Kč

Clemens Kuby:

Žitá reinkarnace

Obal knihy

Džamgön Kongtul rinpočhe a jeho životní příběhy dovolily přiblížit autorovi koncept reinkarnace velmi srozumitelně. Díky tomu je pochopitelný i pro nás na Západě, kde je téměř neznámý, takže často vzbuzuje údiv, nepochopení nebo odmítání.

Eminent, 344 strany, 349 Kč

Brad Walker, Dan Abnett, Scot Eaton:

Aquaman 3: Koruna Atlantidy

Obal knihy

Ničivá válka mezi Spojenými státy a Atlantidou byla zásluhou Aquamana odvrácena. Odměnou za nastolení míru je králi Atlantidy věnován respekt a uznání, které se mu vyhýbaly... Ale vzniká nová skupina zarytých „Aquafanoušků“, jaké by vůbec nečekal.

BB art, přeložil Changer the Elder, 216 stran, 299 Kč

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám