Hlavní obsah

Nové knihy: Fundová, Špaček a Brzobohatá

Právo, Jan Šída

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V dnešní době, kdy je doba vymknuta z kloubů a prostředí mezi byznysmeny připomíná to, které bylo mezi gangstery ve 30. letech v Chicagu, je knihy Byznys, etiketa a komunikace od Ladislava Špačka třeba jako soli. Kromě toho v nabídce najdeme také knihu, ve které bilancují třicátníci na třídním srazu své životy, zpověď modelky Taťány G. Brzobohaté, nebo audioknihu Jacquese Rupnika, zabývající se osudy střední Evropy.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Ladislav Špaček: Byznys etiketa a komunikace

Nová kniha Ladislava Špačka je určena všem, kteří chtějí dosáhnout úspěchu ve své profesi, ať už ve světě obchodu, financí, veřejné správy či politiky. Je nepostradatelná pro všechny, kdo komunikují s klienty či obchodními partnery, ať jde o manažery firem a úřadů, obchodní zástupce, agenty pojišťoven, realitní makléře či pracovníky finančních společností, kteří nabízejí služby veřejnosti. Je skvělou příručkou pro studenty diplomacie a mezinárodních vztahů, komunikace a mediální komunikace.

Obal knihy

Shelley Jacksonová: Mizení Sybil Joinesové

Gotický paranormální román o prolínání světa živých a mrtvých. Jedenáctiletá Jane Grandisonová, ztrápená svým koktáním, sedí na zadním sedadle auta a v ruce drží neobvyklý dopis. Podle něj má od nynějška žít a studovat v Odborné škole Sybil Joinesové pro duchomluvné a ústoslyšící děti. Škola založená v roce 1890 je na první pohled útočištěm pro děti, které se touží zbavit své vady řeči. Ovšem Sybil Joinesová, zvaná také jen Ředitelka, má následkem svého tragického dětství poněkud jinou představu.

Obal knihy

Valérie Perrinová: Vyměnit vodu květinám

Krása je všude okolo nás. I v nás. Podmanivý příběh ženy, která přes rány osudu věří ve štěstí. Violette Dušičková je správkyní hřbitova v malém burgundském městečku. Nezvyklé povolání pro ženu. Návštěvníci hřbitova i místní obyvatelé se přicházejí ohřát do jejího služebního domku, kde se smích a slzy mísí s kávou i kapkou něčeho ostřejšího. Její život plyne v pravidelném rytmu každodenních důvěrných zpovědí a smutných i úsměvných vzpomínek, s nimiž se jí návštěvníci svěřují.

Obal knihy

Charlie Mackesy: Chlapec, krtek, liška a kůň

Óda na nevinnost a laskavost vyprávějící o životních ponaučeních, která si získala srdce milionů čtenářů na celém světě, vychází nyní také v češtině.

Kniha vypráví o přátelství mezi zvídavým chlapcem, lačným krtkem plným chuti do života, mlčenlivou liškou, kterou strázně naučily ostražitosti, a moudrým, něžným koněm. Všichni čtyři společně objevují širý svět. Navzájem si kladou otázky. Cestou procházejí bouřemi. Učí se milovat.

Obal knihy

Taťána G. Brzobohatá: Pokračování příště

Znáte ty stavy, kdy se chcete ze všeho vypsat? Kdy se na chvíli zastavíte, zpětně se díváte na svůj život a říkáte si: „To je teda nářez! Tohle všechno jsem zažila?“ Jestli je znáte, tak mi jistě porozumíte v mém záměru tuhle knížku napsat, říká její autorka.

Obal knihy

Drew Murray: Zlomený génius

Will Parker, mladý geniální ředitel velké technologické firmy, se dopustí programovací chyby, kvůli níž zemře vysokoškolačka. Aby svou vinu odčinil, začne pracovat v kyberdivizi FBI.

Obal knihy

Ann Grangerová: Nebezpečná zvědavost

Píše se rok 1864 a Lizzie Martinová odjíždí z Londýna na pobřeží jižní Anglie, aby se stala společnicí Lucy Cravenové, dospívající dívky, která žije v ústraní se svými tetami a která nedávno přišla o malou dcerku. Na cestě se Lizzie setkává s doktorem Lefebrem, jenž má namířeno stejným směrem.

Obal knihy

Johana Fundová: Hezký, ale narovnej se!

Aneta, Kryštof a Nela jsou třicátníci se zcela odlišnými životy. Když jim však v září 2020 přistane na Facebooku pozvánka na třídní sraz se základkou, vzpomínky na jejich společnou minulost jsou rázem zpět. Co se stalo s někdejšími spolužáky z páté třídy, kteří toužili po prvním mobilu, nadšeně sledovali seriály a těšili se na každé nové číslo časopisu Bravo? Vyplnily se jejich sny z přelomu milénia? To zjistí, když se po letech setkají tváří v tvář. Audioverzi knihy namluvili herci Martha Issová, Václav Neužil či Anna Kameníková.

Obal knihy

Kolektiv autorů: Krvavý Bronx

Šestnáct povídek na motivy „černé kroniky“ brněnského Cejlu, zvaného Bronx, napsali různí autoři (mimo jiné: Irena Dousková, Kateřina Tučková či Václav Kahuda). Cejl kdysi představoval odvrácenou tvář rodícího se moderního města a také dnešní Bronx (jak se oblasti lidově říká), ač fakticky na dosah městského centra, trpí celou řadou neduhů, které je třeba léčit. Text knihy čtou Michal Bumbálek a Jana Štvrtecká

Obal audioknihy

Jacques Rupnik: Střední Evropa je jako pták s očima vzadu  

O rozpadu Rakousko-Uherska, o roli T. G. Masaryka, o paralelách Masaryk–Havel a o osmičkových letech v našich dějinách. Jacques Rupnik je v českém mediálním prostoru přítomný od roku 1989 – ale nepřímo zde byl přítomen už před sametovou revolucí. Text načetli herci Václav Jílek, Miloslav König a Igor Orozovič. V závěru audioknihy je rozhovor Jacquese Rupnika s renomovaným publicistou Karlem Hvížďalou.

Obal audioknihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám