Hlavní obsah

Nové knihy: Faganová, Child, Piussi, McMillanová, Jeff Kinney

Právo, František Cinger

Přehled novinek zahajujeme prózou britské básnířky a prozaičky Jennni Faganové. Hned poté dvě detektivky Skota Stuarta MacBridea a Leeho Childa z Velké Británie. Ženský pohled na svět přinášejí Slovenka Lucia Piussi a Američanka Tracy McMillanová. Rozhovory s osobnostmi české literatury 20. století započaté kdysi v exilu nabízí Karel Hvížďala. Do dávné historie zavádí Američan Giles Kristian a zmatky mladého chlapce popisuje jeho rodák Jeff Kinney. Na závěr tradičně jeden komiks.

Článek

Jenni Faganová:

Panoptikon

Nové knihy

Patnáctiletá Anais – která nemá rodinu, zázemí ani soukromí, trpí představou, že byla počata v Petriho misce, a je proto součástí podivného experimentu. Přijíždí do detenčního centra Panoptikon, kde si okamžitě padne do oka s dalšími mladistvými delikventy.

Odeon, přeložila Markéta Musilová, 272 stran, 299 Kč

Stuart MacBride:

Krvavá lázeň

Nové knihy

BB art, přeložila Tamara Vosecká, 376 stran, 299 Kč

Lee Child:

Muž na odstřel

Nové knihy

Nebraska a Jack Reacher, obrovský vazoun s čerstvě rozbitým nosem, který se stále snaží dostat stopem na východ do Virginie, protože tam na něj čeká jistá nevyřízená záležitost. Kdo by ale takovému chlapovi zastavil?

BB art, přeložila Iva Harrisová, 368 stran, 349 Kč

Lucia Piussi:

Láska je slípka

Nové knihy

Básník Karol, herec David, milionář Noro a Lena: tři muži a jedna žena. Příběh Leniných vzplanutí a zklamání, vášně a hledání lásky zavádí čtenáře do bohémského prostředí Bratislavy, ale i Prahy. Jde o velmi přímou výpověď o intimním životě současné ženy.

Paseka, přeložil Ondřej Mrázek, 304 stran, 199 Kč

Tracy McMillanová:

Proč ještě nejsi vdaná

Nové knihy

Kniha vám pomůže dostat se tam, kde si přeje zakotvit většina žen (jež si to většinou velmi neochotně připouštějí) – do manželství. Je to kniha hlavně o vás, ne o mužích. O tom, jaký typ jste a kde děláte chybu, když ještě nejste pod čepcem. A přitom o tom sníte každý den…

Motto, přeložila Dagmar Kalová, 224 stran, 249 Kč

Karel Hvížďala:

České rozhovory ve světě

Nové knihy

Autor už v 80. letech v exilu korespondoval s dvacítkou českých spisovatelů žijících v emigraci (mj. Kryl, Beneš, Filip, Aškenazy, Fischl, Listopad, Škvorecký, Škutina, Binar, Lustig, Hutka či Brousek). Během dvou let pomocí ping-pongu otázek a odpovědí dokázal vytvořit obraz české literární scény v zahraničí.

Mladá fronta, 408 stran, 339 Kč

Giles Kristian:

Havran: Odinovi vlci

Nové knihy

Autor pokračuje v příběhu záhadného chlapce Osrika, který se dostal do světa pohanských Norů a jako Havran Krvavé oko se stal jedním z nich. Bojovníci se vydávají na plavbu do Miklagardu, jak tehdy na severu nazývali Cařihrad, do země, v níž lze najít slávu i bohatství.

BB art, přeložil Jiří Beneš, 352 stran, 299 Kč

Jeff Kinney:

Páté kolo u vozu, Deník malého poseroutky 7

Nové knihy

Valentýnský večírek na Gregově škole převrátil jeho svět vzhůru nohama. Nejlepší kamarád Rowley taky nemá růžové vyhlídky, ale to je chabá útěcha. Nečekanou souhrou náhod se Gregovi podaří najít dívku a páté kolo u vozu je Rowley. Kdo ale bude mít štěstí v lásce?

CooBoo, přeložila Veronika Volhejnová, 224 stran, 199 Kč

Andy Kubert, Rags Morales, Grant Morrison:

Superman Action comis 1: Superman a lidé z oceli

Nové knihy

Před pěti lety, ještě než superhrdinové vzlétli k nebesům a navždy změnili život na Zemi, se jeden mladý muž odvážil postavit špíně vládnoucí kdysi velkolepému městu Metropolis. Nadán neuvěřitelnými schopnostmi, s nimiž se sám teprve seznamuje…

BB art, přeložil Martin Antonín, 256 stran, 499 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám