Hlavní obsah

Nové knihy: Emmert, Kamen, Kment, Sewardová i Devátá

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příběhy historické, soukromé i veřejné z dějin Československa. Životopisná kniha o královně Alžbětě II. Trocha úsměvu, sci-fi i poučení. To vše v knižních novinkách.

Foto: David Ryneš, Novinky

Nové knihy

Článek

František Emmert:

Zlomové osmičky – 1918, 1938, 1948, 1968

Nové knihy

Připomeňme si letopočty s osudovou osmičkou na konci, které poznamenaly dějiny Československa a staly se klíčovými momenty naší historie. Unikátní publikace představuje nejzásadnější okamžiky na dobových snímcích a dává nahlédnout do dění těchto čtyř zlomových let.

CPress, 252 stran, 699 Kč

Jiří Kamen:

Elvis ze Záluží

Nové knihy

Soubor kratších próz, v nichž se autor zaměřil na zlomové situace jedince i společnosti, často v jejich paralelním prolínání a zrcadlení, na milostná procitnutí a selhání, na obraz lidských vztahů v kulisách příchodů a odchodů různých společenských uspořádání.

Argo, 264 stran, 269 Kč

Jan Kment:

Bludiště cti

Nové knihy

Osudy jedné české rodiny za 2. světové války, v koncentračním táboře, v padesátých letech a v době srpnové okupace Československa vojsky Varšavské smlouvy. Dění je nahlíženo očima dvou malých školáků, kteří v té chvíli tráví své prázdniny na moravském venkově.

Práh, 208 stran, 269 Kč

Ingrid Sewardová:

Můj manžel a já

Nové knihy

Biografie britské královny Alžběty II. a jejího muže prince Philipa. Autorka zachycuje zákulisí britského dvora, přináší řadu drobných detailů a historek, vysvětluje otázky protokolu a různých zvyklostí. Živě vykresluje prostředí paláců, banketů i rodinných vztahů.

Ikar, přeložila Hana Antonínová, 344 stran, 359 Kč

Ivanka Devátá:

Kde spí lufťáci

Nové knihy

Oblíbená autorka zavádí na hory, k rybníku, k moři… A spát se bude všemožně – pod širákem, ve stanu, na chatě či chalupě, ale i v hotelu a penziónu. A protože jsou to chvíle, kdy člověk unikne z každodenního shonu, pojí se k nim i spousta úsměvných vzpomínek.

Motto, 144 strany, 229 Kč

Petra Machová:

Dračí město

Nové knihy

Ještěři, potomci Věčného ohně, vědí, jak splynout s davem. Jejich společnost však na prahu nového tisíciletí skomírá. Z jedné strany sevření lidmi a z druhé agresivními bestiemi mají opravdu namále. Stačí jediná jiskra a celý jejich svět se zhroutí...

Host, 335 stran, 329 Kč

Uta Reimannová-Höhnová:

ADHD a ADD v dospívání

Nové knihy

Představa o tom, že děti s ADHD, což je porucha aktivity a pozornosti, ze svého chování vyrostou, je bohužel lichá, tyto poruchy svého nositele provázejí po celý život. Kniha nabízí fundovaný, zkušený pohled pedagožky, ani je nedémonizuje, jak se někdy stává.

Portál, přeložila Alena Bezděková, 160 stran, 249 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám