Hlavní obsah

Nové knihy: Devátá, Louis, Blumeová i Millar

Právo, František Cinger

Nové knihy opět nabízejí románové příběhy současné i vědeckofantastické, pohled do historie, trocha propagace střízlivosti, ale i komiks a audioknihu.

Foto: David Ryneš, Novinky

Nové knihy

Článek

Ivanka Devátá:

Koukám a co nevidím

Nové knihy

Další kniha fejetonů známé herečky a spisovatelky, která se zvídavýma očima dívá kolem sebe. S humorem sleduje plno věcí, kterým jiní nevěnují pozornost. Ať už se odehrály v kultuře, politice nebo v jejím soukromí. A všemu se dokáže od srdce zasmát.

Motto, 176 stran, 229 Kč

Édouard Louis:

Skoncovat s Eddym B.

Nové knihy

Románová senzace z Francie popisuje s mimořádnou otevřeností a syrovostí autorovo strastiplné dětství, poznamenané sociálně a kulturně omezeným prostředím chudého severofrancouzského venkova, ale také jeho postupně odhalovanou homosexualitou.

Paseka, přeložila Sára Vybíralová, 212 stran, 269 Kč

Judy Blumeová:

V případě neočekávané události

Nové knihy

Autorka se vrací v paměti do vlastního mládí. V městečku Elizabeth v New Jersey spadnou v roce 1952 během tří měsíců celkem tři letadla. Je to náhoda? Nebo komunistické spiknutí? Mohou za to mimozemšťané? Jak se s tím vyrovnávají obyvatelé malého městečka?

Audiotéka, čte Terezie Taberyová, 13:42 hodin, 249 Kč

Matt Ralphs:

Dcera ohně

Nové knihy

Hazel až do svých dvanácti let neopustila kouzlem chráněnou mýtinu, kde žila se svou matkou čarodějkou. Jednoho dne se tam však zjeví nebezpečný démon a matku unese. Dívka se za ní vydává. A přidá se k pochybnému lovci čarodějnic a jeho učedníkovi Davidovi.

Fragment, přeložila Drahomíra Michnová, 332 stran, 249 Kč

Karel Nešpor:

Střízlivě, většinou vesele

Nové knihy

Populární emeritní primář Psychiatrické nemocnice Bohnice věnující se nemocem podnícenými návykovými látkami či hazardem s nadhledem vzpomíná na své pacienty, které rád označuje jako střízlivé přátele.

Portál, 168 stran, 199 Kč

Emil Hruška:

Boj o pohraničí – Sudetoněmecký freikorps v roce 1938

Nové knihy

Neblaze proslulá paravojenská formace – Sudetoněmecký dobrovolnický sbor – vznikla a během dramatického podzimu 1938. Na kontě poměrně krátké existence zůstalo vedle materiálních škod více jak 100 zabitých Čechů a přes 2000 zavlečených do Německa…

Epocha, 112 stran, 119 Kč, e-kniha 89 Kč

Vladimír Liška:

Jan Masaryk – Tajemství života a smrti

Nové knihy

Po publikaci Prezidenti, představující hlavy československého i českého státu se známý historik věnuje znovu osobnosti syna zakladatele ČSR. A samozřejmě se nemůže vyhnout jeho smutnému konci a znovu si položit otázku, co se oné tragické noci odehrálo.

Epocha, 216 stran, 249 Kč

Mark Millar, John Romita:

Kicks-Ass: Zabijačka

Nové knihy

Mindy McCreadyová má v paži sto způsobů, jak zabít člověka. Svých schopností využívá k masakrování mafiánů, superpadouchů a podobných živlů. Jak je tedy možné, že pro ni teď představuje dosud největší výzvu konfrontace s populárními děvčaty na střední škole?

Crew, přeložil Darek Šmíd, 136 stran, 399 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám