Hlavní obsah

Nové knihy: Češka, May, Child, Hazel a Kasíková

Právo, František Cinger

Nabídka neobvyklého pohledu na Bohumila Hrabala. Cesty parašutistů ze skupiny Silver A. Detektivky, sci-fi. Cesta navrátilců po konci 2. světové války. A také audiokniha a komiks.

Foto: David Ryneš, Novinky

Nové knihy

Článek

Jakub Češka:

Bohumil Hrabal – autor v množném čísle

Nové knihy

Analýza vymaňující Hrabala z klišé, jakými jsou hospodský vypravěč, pábitel a zapisovatel hovorů. O tom, nakolik svébytným, literárně rafinovaným a autonomním spisovatelem byl, svědčí také analýza lektorských posudků z času normalizace. Přehlížející jeho osobitost.

Host, 290 stran, 299 Kč

Pavel Šmejkal:

Silver A

Nové knihy

Průvodce po místech spojených s výsadkem Silver A, a to jak s činností parašutistů, tak i pomocníků z řad civilního obyvatelstva. Sleduje místa, kde Alfréd Bartoš, Josef Valčík a Jiří Potůček působili. Detailně je sledován útěk přeživšího člena skupiny Jiřího Potůčka.

Academia, 200 stran, 285 Kč

Peter May:

Umrlčí cesta

Nové knihy

Na opuštěnou pláž na skotském ostrově Harris vyplaví moře muže v záchranné vestě. Je podchlazený a sotva dýchá. Neví, kdo je, ani jak se zrovna sem dostal. Muž bez paměti se ale rychle stává hlavním podezřelým z vraždy, kterou vyšetřuje detektiv George Gunn.

OneHotBook, čte Jiří Dvořák, CD, mp3, 11:50 hodin, 329 Kč

Lee Child:

Jmenuji se Reacher

Nové knihy

Bývalý vojenský vyšetřovatel Jack Reacher je jedním z nejcharismatičtějších hrdinů současné anglosaské literatury. Dvanáct povídek v této knize ukazuje, jak vyrůstal, a napovídá, proč se z něj stal věčný tulák na nekonečné cestě.

BB art, přeložila Iva Harrisová, 312 strany, 349 Kč

James Hazel:

Jepice

Nové knihy

Zmasakrované tělo v lese. Pečlivě vypracovaný plán vraždy. A sedmdesát let, které obě události dělí. Charlie Priest, bývalý policejní vyšetřovatel a nyní londýnský právník, se stane obětí útoku. Podnikatel si ho najme k vyšetřování vraždy svého syna, což byl onen útočník...

Domino, přeložila Petra Krámková, 464 strany, 349 Kč

Dennis E. Taylor:

My jsme legie

Nové knihy

Bob Johansson prodal softwarovou firmu a těší se, jak si bude užívat, jenomže náhle zemře. O sto let později se probudí a zjistí, že jeho ostatky patří státu. Boba nahráli do počítače a jeho úkolem je ovládat umělou inteligenci v mezihvězdné sondě, která hledá obyvatelné planety...

Host, přeložil Filip Drlík, 373 strany, 296 Kč, e-kniha 199 Kč

Fernando Dagnino, Adam Glass:

Sebevražedný oddíl 2: Vzestup Baziliška

Nové knihy

Přeživší členové Operační skupiny X (alias Sebevražedného oddílu) se v komiksu pokouší zotavit ze své katastrofální mise v Gothamu a na světlo se dostává temné tajemství, které tým nahlodává už od samého počátku – jeden z nich je zradil!

BB art, přeložil Martin D. Antonín, 192 strany, 499 Kč

Jana Kasíková:

Ať mohou přijeti: Organizace poválečné repatriace a návratů 1942-1947

Nové knihy

Miliony lidí musely během 2. světové války opustit svůj domov. Kniha mapuje organizaci návratů v Československu od plánů vlády v exilu přes činnost repatriačního odboru po neúnavnou pomoc tisíců lidí. Text doprovází jedinečná obrazová příloha.

Academia, 296 stran, 350 Kč

Caroline Pellissierová, Virginie Aladjidiová:

Velká kniha zahradničení pro děti

Nové knihy

Víte, jak správně zasadit ředkvičky? Kniha učí děti, jak vypěstovat a sklidit svou první úrodu a mít z ní co největší užitek. Nabádá je také k tomu, aby svět odehrávající se na našich zahradách a balkonech více vnímaly a obdivovaly.

Práh, přeložila Sára Töröková, lustrace: Elisa Géhinová, 96 stran, 449 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám