Hlavní obsah

Nové knihy: Anderssonová, Němčík, Heryán a Reittererová

Právo, František Cinger

Začátek nového roku nabízí román Leny Anderssonové i zpověď Tomáše Menšíka. Na nový komiks si musíme počkat, připomenutí si zaslouží 20 CD seriálu Toulky českou minulostí.

Článek

Lena Anderssonová:

Svévole

Nové knihy

Ester Nilssonová je jednatřicetiletá básnířka a esejistka, žena žijící v rozumném vztahu. Jednoho dne dostane nabídku pronést přednášku o umělci Hugu Raskovi. Je to začátek milostného vztahu, banálního ve své prosté krutosti, velkolepého naprostou odevzdaností.

Host, přeložila Luisa Robovská, 208 stran, 212 Kč

Tomáš Němčík:

Panáček

Nové knihy

Svérázná autobiografická výpověď o celoživotním boji se závislostí na alkoholu. Autor popisuje, jak alkohol plíživě začal ovládat jeho život a jak z mladické revolty přerostl nejprve v životní styl a poté v temného démona, který z něj udělal loutku a vzal mu nejen zdraví.

Kniha Zlín, 128 stran, 199 Kč

Ladislav Heryán, Petr Vaďura:

Země bez obzoru

Nové knihy

Rozhlasové rozhovory s katolickým knězem, který má úzké vztahy k undergroundu, miluje rockovou muziku a mívá bohoslužby na rockových festivalech, např. na Open Air Festivalu v Trutnově. Jeho životní záběr je však mnohem hlubší.

Vyšehrad, 272 stran, 288 Kč, e-kniha 180 Kč

Vlasta Reittererová:

Wenzel Scholz (1787-1857), vídeňský komik v Praze

Nové knihy

Odchovanec rakouské herecké rodiny byl v osmadvaceti letech členem vídeňské dvorní činohry, ale rozhodl se opustit toto postavení a stal se komikem lidových scén. S mohutnou postavou, nehybnou tváří a s úsečným slovním humorem vytvořil originální typ.

Institut umění – Divadelní ústav, e-kniha, volně ke stáhnutí

Toulky českou minulostí 1 - 1000

Nové knihy

Rozhlasové pořady podle knihy Petra Hory-Hořejše, které vyprávějí o naší historii poutavě a v příbězích. Představují události a osobnosti, zanechaly nesmazatelné stopy v krajině, architektuře a v celé společnosti na území dnešních Čech, Moravy a Slezska.

Radioservis, 20 CD MP3, 437 hodin, 2999 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám