Hlavní obsah

Nová sezóna PKF-Prague Philharmonia bude především pěvecká

Právo, VLA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Orchestr PKF-Prague Philharmonia se namísto instrumentalistů, které představoval v končící sezóně, v té nové zaměří spíše na zpěv.

Foto: ČTK

Karita Mattila vystoupí s PKF-Prague Philharmonia

Článek

„V deseti večerech v Rudolfinu vystoupí mimořádní sólisté,“ oznámil na setkání k nové sezóně ředitel Radim Otépka.

Světoví pěvci jako Karita Mattila, Andrej Bondarenko či Dinara Alieva přednesou takové skvosty, jako jsou třeba Beriovy Folk Songs, písně Rachmaninova či Brittenovo Nokturno. „Zcela mimořádný bude koncert s korejskou pěvkyní Sumi Jo s áriemi Richarda Strausse a W. A. Mozarta,“ dodal Otépka, který vyzdvihl i podíl šéfdirigenta, Francouze Emmanuela Villaumea, na přípravě nové sezóny.

Zazní tak i instrumentální mše Franze von Suppého, Haydnovo Stvoření či díla autorů vídeňského okruhu Weberna, Berga a Zemlinského.

Orchestr bude pokračovat i ve spolupráci s Královskou operou v Ománu, pojede do Číny či na prestižní místa, jako jsou nová budova Filharmonie v Hamburku i sály ve Frankfurtu a v Budapešti.

Nedílnou součástí sezóny jsou i nahrávky a v sezóně 2017/18 čeká orchestr doprovod sopranistky Angely Gheorghiu pro album Warner Classic a trumpetisty Gábora Boldockého pro Sony Classic.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám