Hlavní obsah

Nova se vydává na cestu za reality show

Právo, Eva Zajíčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už za necelé dva týdny se pokusí televize Nova vyvolat v publiku podobný ohlas, jaký měla před prázdninami její licencovaná soutěž Česko hledá SuperStar. Od 16. září bude každý čtvrtek vysílat od 20 hodin seznamovací pořad Miliónový pár.

Foto: Nina Hedwic

Pozvánka na výstavu Schwabinger 7

Článek

Tentokrát půjde o původní formát Novy, který pak může udat na televizním trhu. "Žádná z mnoha existujících seznamovacích soutěží pro nás nebyla ideální. Rozhodli jsme se proto vymyslet vlastní. Když bude úspěšná, mohli bychom ji i prodat," uvedla programová ředitelka Novy Libuše Šmuclerová.

Potvrdila, že Nova se rozhodla diváky lákat na reality show, jeden ze světově nejúspěšnějších televizních formátů. "Je to začátek cesty, která možná může skončit až u Big Brother," dodala.

Diváci rozhodnou o manželském štěstí

Dvanáct žen a dvanáct mužů od 25 do 35 let, které Nova vybrala z pěti stovek zájemců, se bude před kamerou po třináct týdnů scházet v párech a společně plnit úkoly. O tom, která z dvojic by mohla utvořit ideální pár, rozhodnou sami diváci v každém kole.

Jestliže se na konci soutěže vítězná dvojice rozhodne pro svatbu, získá půl miliónu korun, a pokud bude manželství trvat i po roce, dostane dalších pět set tisíc.

Reality show láká diváky k televizním stanicím na celém světě, jen české publikum s ní dosud nemělo valnou zkušenost. Nova si ji opatrně otestovala nejprve se Superstar a o poté o prázdninách v americkém seriálu Joe Milionář, v němž se dívky ucházely o bohatého mladého muže. Na jejím konci však vítězka zjistila, že soutěž je lest a její snoubenec je chudý kovboj.

"My rozhodně nechystáme na soutěžící nepříjemné překvapení, jsme féroví. A taky u nás vítěz určitě nezjistí, že partner je zadaný nebo má osmimiliónový dluh. Mezi soutěžícími není ani žádný trestanec, všichni jsou heterosexuálové,a přestože televizní pořady podobného typu přitahují exhibicionisty různého druhu, byli jsme překvapeni, že mezi uchazeči téměř žádní nebyli," ujistil šéf projektu Radek John.

Penzion jako místo činu

Po třináct týdnů budou soutěžící bydlet v penzionu v Jílovišti u Prahy, v pohodlí a s ochrankou, ale téměř bez možnosti z něj odejít. "Pustíme je ven jen na jeden den v týdnu, takže čekáme, že vztahy se tu poněkud zahustí," dodal John.

Po celý týden k nim budou smět jen publicistické štáby Novy, které budou sledovat nejen samotnou soutěž, ale i soukromí aktérů. "Kamery budou skoro všude, ale jen ve společných prostorách. V ložnicích a koupelnách určitě ne," ubezpečila Šmuclerová.

Do soukromí soutěžících však nechá diváky nahlédnout personál složený z recepční, barmana, kuchaře a údržbáře, který bude na kameru glosovat život v penzionu. "Rolí najatého personálu bude chování soutěžících jen komentovat, ale nebudou je hodnotit," upřesnil režisér pořadu Michal Čech.

Nova bude přenos vysílat ve dvou částech podobně jako Superstar. Nejprve budou diváci sledovat ze studia v penzionu, jak si soutěžící po celý týden vedli, a po dalších pořadech, novém seriálu Redakce a Občanském judu, se dozvědí, kdo z kola vypadl.

Pokaždé ze skupiny odejde jedna žena a jeden muž. Budou to ti, kteří získají od diváků nejméně hlasů. Aby Nova publikum neovlivňovala, nebude v průběhu soutěže zveřejňovat počet získaných hlasů.

Soutěžící však mohou opustit pořad i dobrovolně. Odejít může jednotlivec, ale i pár.

"Pokud se do sebe dva z aktérů zamilují a nebudou chtít pokračovat, mohou soutěž ukončit a symbolicky odejít na pokoj číslo třináct, což je takzvané manželské apartmá," prozradila Šmuclerová. Nova jim zaplatí svatbu a svatební cestu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám