Hlavní obsah

Nova rozšiřuje zprávy, Prima sází na zábavu

Právo, Jana Perglerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Televize Nova bude mít od pondělí 14. února další dvě zpravodajské relace denně - polední dvacetiminutové zprávy od 12 hodin od pondělí do pátku a noční od 22:30 od pondělí do čtvrtka.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ředitel TV Prima Marek Singer s novým programem televize

Článek

Nova se navíc chystá spustit další tématickou televizní stanici, o které ale zatím nechce nic konkrétního sdělit.

Prima nabídne od února více vlastní tvorby, připravované většinou ve spolupráci se slovenskou televizi JOJ a nové reality show.

Takové jsou největší programové změny obou komerčních televizí, které jejich ředitelé představili v úterý každý na své vlastní tiskové konferenci.

Telenovela v hlavním vysílacím čase

Předem kritický zájem novinářů budí od neděle 6. února na Nově zařazovaná pětkrát za týden v hlavním večerním čase turecká telenovela Tisíc a jedna noc. [celá zpráva]

Generální ředitel Novy Jan Andruško a programová ředitelka Alex Ruzeková svorně tvrdí, že tento romantický seriál si získal v zemích na východ od nás srdce diváků, dívají se na něj nejen ženy, ale i muži a teenageři do 12 let. Výborně si vede na slovenské Markíze. „Seriál dobyl Balkán,“ podpořil Novu na tiskovce přítomný programový ředitel Markízy Gorazd Slak. „Lidé chtějí na obrazovce lásku a ne krimi. A u nás rozhoduje divák,“ míní představitelé Novy.

Nova připravuje spolu s Markízou od 20. února další řadu pěvecké soutěže Česko Slovenská SuperStar, na obrazovce poběží nové díly Ulice a Ordinace v růžové zahradě. Na Nova Cinema přesunuje některé osvědčené starší české filmy. Ze zahraničních filmových premiér uvede mj. filmy Sex ve městě nebo Mstitel.

Rázná šéfka hledá zaměstnance

Prima se letos na jaře velkoryse rozmáchla na poli televizní zábavy a reality show, i když některé projekty budí rovněž předem rozpaky. Prima tyto pořady nazývá „třeskutými“. Diváci se ve středu večer znovu setkají s osobitou show Čápi s mákem, ve které vaří „svérázné“ celebrity jídlo pro ostatní. Pokračovat bude ale i oblíbené podvečerní Prostřeno.

Největší zájem asi přitáhne na Primě v neděli večer uváděná reality show Šéfka, v níž velmi prostořeká a rázná Slovenka Nora Mojsejová formou zábavných i obtížných zkoušek vybírá pro „práci snů“ ve svém podniku – módním domě - toho nejlepšího ze soutěžících, který získá práci za 150 tisíc korun měsíčně.

Od března začne televize vysílat reality show Farmář hledá ženu. Zajímavý bude na Primě pátek. Od 20:00 hodin nastoupí herec Pavel Kříž s pořadem Aféry, ve kterém bude jako právník řešit rozvody svých klientů.

Po něm přijdou se svou show Partička dva známí šoumeni z Novy Richard Genzer a Michal Suchánek. Doplní je ale i další herci. Páteční zábavu bude korunovat Show Jana Krause. Všechny české domácnosti by měly v nejbližších dnech obdržet do domovních schránek zdarma noviny s podrobným novým programem Primy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám