Hlavní obsah

Nová řada seriálu Vyprávěj startuje v pátek 3. září na ČT 1

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 3. září se od 20.00 hodin na program ČT 1 vrátí retro seriál Vyprávěj s novou šestnáctidílnou sérií. Na úsměvných i vážných příbězích běžných dnů rodiny Dvořákových si připomeneme život v tehdejší Československé socialistické republice.

Článek

Děj druhé řady začíná v roce 1973, filmovalo se v pražských ulicích, v exteriérech kolem budovy České televize (tehdy Československé televize), na metru, v Jizerských horách, které nahradily slovenské Vysoké Tatry i na nudistické pláži u německého Baltu.

Hlavní seriálovou dvojici si stejně jako v předchozích dílech zahráli Roman Vojtek a Andrea Kerestešová, novými postavami jsou mj. Olga Lounová, Vladimír Čech, Mahulena Bočanová, Jana Boušková, Dana Syslová, Jan Budař či Roman Skamene.

První série Vyprávěj získala diváckou cenu Tý Tý pro nejlepší seriál. „Mnoho diváků nám psalo potěšující dopisy, že jsme jim připomněli dobu dětství či mládí. Někteří nás upozornili na drobné chyby a další zase diskutovali, zda byly použity správné tvary pivních lahví, květináčů či oblečení. Ale i tomu jsme rádi. Svědčí to o tom, že seriál má široký záběr,“ řekl Právu po předváděcí projekci jednoho z dílů šéfdramaturg redakce zábavy ČT Aleš Ulm.

Reklama

Výběr článků

Načítám