Hlavní obsah

Nova odmítla vysílat reklamu s Krampolem na bulvár Aha!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TV Nova odmítla vysílat reklamu, která zesměšňovala Rumunsko. Herec Jiří Krampol v ní propagoval bulvární noviny Aha! a říkal, že se s nimi nenudí ani v Rumunsku.

Článek

Mluvčí Novy Veronika Šmítková připustila, že na reklamu byly negativní reakce. "Na základě zhodnocení zmíněného spotu naším právním oddělením jsme došli k závěru, že spot nemůžeme do vysílání nasazovat a požádali jsme klienta o dodání nového spotu. Zákon neumožňuje vysílat reklamy, které obsahují nepravdivé údaje nebo jsou v rozporu s dobrými mravy," sdělila Novinkám Šmítková.

Použití názvu Rumunsko, byť nemuselo být zlým úmyslem, ukazuje, že Češi se na tento stát dívají jako na zaostalou zemi, přestože se Rumuni chystají 1. ledna 2007 na vstup do EU.

Krampol měl v minulosti také problémy s údajnými rasistickými vtipy. [celá zpráva]

Podobná aféra se nedávno odehrála v zahraničí. Britský komik Sacha Baron Cohen urazil Kazachstán. Neustále si z bývalé sovětské republiky dělá legraci a tamějším politikům došla trpělivost.

Komik známý z Ali G. Show či předávání cen MTV je proslulý svým drsným humorem na hranici vkusu. Vymyslel si postavu kazašského moderátora Borata a využívá toho, že tato země je na Západě prakticky neznámá, k vytváření scének. Při nich motá dohromady i různé jazyky, které nemají s Kazachstánem nic společného, a to včetně češtiny. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám